Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Koronaepidemian vaikutus liikuntatilojen käyttöön

Koronaohjeistus Parikkalan sisäliikuntatiloja käyttäville ( kts. AVI:n ohjeistuksen alta)

Aluehallintovirasto velvoittaa tartuntatautilain 58 d §:n 1 momentin nojalla 58 d §:n 5 momentissa tarkoitettuja toimijoita järjestämään 3 momentissa tarkoitettujen yleisölle avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Tässä päätöksessä tarkoitettuja yleisölle avoimia tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun 1 momentissa tarkoitettuja tiloja ovat: 1) sisätilat, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun; 2) alueellisesti ja toiminnallisesti rajatut ulkotilat, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan toiminnan järjestäjä vastaa tiettynä ajankohtana; 3) tilat, joita käytetään 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuun toimintaan asiakas- tai osallistujamäärästä riippumatta. Edellä 3 kohdassa tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa harjoitetaan jäljempänä 1 kohdassa tarkoitettua liikunta- tai urheilutoimintaa taikka 2–6 kohdassa tarkoitettua huvi- tai virkistystoimintaa:

1) joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat; 2) yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat; 3) tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat; 4) huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat; 5) sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

Vaikutus Parikkalan liikuntatiloihin ja -ryhmiin

Saaren uimahalli

Velvoitamme ma 13.12.2021 alkaen Saaren uimahallin yleisöiltojen yli 16 -vuotiaita asiakkaita esittämään uimahalliin saapuessaan KORONAPASSIN  ja todistamaan samalla henkilöllisyytensä. Samanaikainen asiakasmäärä rajataan 10 uimariin. Hallissa oloaika max 60 min.

Parikkalahalli ja Saaren koulu


Pukuhuone- ja käytävätiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Muista hyvä käsihygienia ja käyttää tiloista löytyvää käsidesiä. Ryhmien tulee pyrkiä käyttämään ryhmäkohtaisia  pukuhuonetiloja, jolloin kontaktia muihin käyttäjäryhmiin tulee mahdollisimman vähän -pääsääntöisesti niin, että sama harrastajaryhmä on aina samassa pukuhuoneessa.

Kuntosalit

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta; pese kädet saippualla niin salille tullessa kuin salilta lähtiessäkin. Salilla on käytössä käsidesiä.       
  • Salille on varattu kuitukangaspyyhkeitä ja puhdistusainetta. Pyyhi laitteen kädensijat ennen kuin aloitat siinä harjoittelun    
  • Jokainen salilla kävijä on vastuussa turvavälin säilymisestä.       
  • Käytävä- ja pukuhuonetiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Ryhmäliikunnat

Ohjatut ryhmäliikunnat pysyvät toistaiseksi tauolla ja aloitus siirtyy myöhempään ajankohtaan. Aloituksesta tiedotetaan tällä sivulla (aikaisintaan viikolla 4).

Yleistä

Korostamme jokaisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla koronaviruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Muistathan, että sairaana liikuntatilojen käyttö on ehdottomasti kielletty.

Seuraavaa AVI:n ohjeistusta odotetaan viikon 2 loppupuolella.