Siirry sisältöön
Visit Parikkala


Parikkalan kunnan vetovoima perustuu monipuoliseen yritystoimintaan ja kattavaan palvelutarjontaan. Parikkalan vireyttä ja vetovoimaa vahvistetaan yritysmyönteisellä ja yrittäjyyteen kannustavalla toiminnalla niin koulutuksen, maankäytön kuin muidenkin kunnan palvelujen osalta.

 
Parikkalassa on asukkaita noin 4600. Yrityksiä kunnassa on yhteensä reilu 400, joista noin 200 on maatalousyrittäjiä. Kunnan sijainti valtateiden 6 ja 14 risteyskohdassa ja valtakunnan rajalla takaa hyvät yhteydet kaikkiin suuntiin, myös Pietariin ja Laatokan länsirannalle. Parikkalassa toimii tilapäinen rajanylityspaikka, josta tällä hetkellä tuodaan Suomeen lähinnä puuta eri muodoissaan. Periaatepäätös rajanylityspaikan kansainvälistämisestä lähitulevaisuudessa on tehty. Kehittämistyö jatkuu, ja tästä on osoiteuksena esim. ENI CBC -rahoitteinen tiehanke (VT6 – Parikkalan rajanylityspaikka) Saimaan-Laatokan välinen yhdyskäytävä avaa strategiset mahdollisuudet elinkeinoelämän ja matkailun kehittämiseksi rajan molemmin puolin.

Koirniemessä VT6:n, Särkisalmella VT14:n varrella ja Kirjolan teollisuusalueella on myytävänä tontteja yritystoimintaan.

Ota yhteyttä!

Tolkki Taina
Vt. elinkeinojohtaja
Kolmikanta
Kuvassa syyskuussa 2013 käyttöönotettu Saimaa Ladoga Logistics Centre -logistiikka-alueen
Terminaali 1 Kolmikannassa. Kuva: Jouko Makkonen.

Parikkala-Syväorosta kansainvälinen rajanylityspaikka

Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson sekä koko Itä-Suomen neuvottelukunnan tavoitteena on pitkään ollut Parikkala–Syväoro -rajanylityspaikan avaaminen kansainväliselle liikenteelle. Suomen hallitus teki syyskuussa 2019 kauan odotetun päätöksen rajanylityspaikan statuksen muuttamisesta tilapäisestä kansainväliseksi rajanylityspaikaksi vuonna 2024.

Parikkala-Syväorosta kansainvälinen rajanylityspaikka