Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kurssitarjonnassamme

uusia kevään kursseja

  • UUTTA! Alaikäiset lapset puoleen hintaan samasta ruokakunnasta olevan aikuisen mukana
  • Hyödynnä opiston paljousalennus: joka kolmas kurssi puoleen hintaan

Kurssin opettaja on huippuhyvä. Henki kurssilla on loistava ja kannustava.

Kevät tuo tullessaan valon lisäksi kivaa tekemistä ja hauskaa harrastamista, uusia taitoja ja ehkä myös vanhan kertaamista. Kevään paperiset kurssioppaat (kuva kannesta yllä) ovat jaossa Parikkalan ja Rautjärven kunnanvirastoilla sekä kuntien kaikissa kirjastoissa.

PERHEALENNUS! Lapset (alle 18-vuotiaat) nyt mukaan aikuisen kanssa samasta ruokakunnasta -50% osallistumismaksulla. Alennus näkyy ilmoittautumisen yhteydessä.

UUSIA ALKAVIA KURSSEJAMME

Kiinnostaisiko paritanssikurssi tai Viinin ja ruuan liitto Parikkalassa ja Rautjärvellä? Rautjärven Asemalla Ulla Siitosen vetämä Lavis maaliskuun aloittaa 7. päivä, mukaan mahtuu vielä hyvin liikkujia!

Turvallisuusillat Parikkalassa ja Rautjärvellä

72 tunnin suositus kotitalouksille: mitä se pitää sisällään ja miten varautua kriisitilanteessa? Rautjärveläisen turvallisuuskouluttajan Josefina Nissilän maksuton luento, verkkoturvallisuus ja ajankohtainen katsaus rajalta (Kaakkois-Suomen rajavartiosto) pidetään Parikkalan valtuustosalissa to 15.2. klo 17.30 – 20 (Harjukuja 6) ja Rautjärven valtuustosalissa to 22.2. klo 17.30 – 20 (Simpeleentie 12). Kahvitarjoilu. Tervetuloa ajankohtaisten asioiden äärelle!

SOTIEMME HISTORIAA -SARJA JATKUU TAAS

Maanantaina 19.2. klo 17.30-19 Parikkalan Kirjolan koulun auditoriossa sotahistorioitsija Ari Raunio luennoi siitä, millaisia Suomen taistelut olivat osana toista maailmansotaa 1944. Mitä suunnitelmia Neuvostoliitolla oli Suomen suuntaan? Raunio kertoo myös, miten Suomen kohtalo ratkaistiin kesän 1944 torjuntataisteluissa. Luennolla käydään läpi myös JR 7:n tärkeimmät taistelupaikat 1944: Ohta, Siiranmäki ja Vuosalmi.

Ari Raunio (everstiluutnantti evp, valtiotieteiden maisteri) on toiminut Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian laitoksen johtajana ja julkaissut lukuisia sota-aiheisia kirjoja muun muassa jatkosodan hyökkäysvaiheesta 1941 ja jatkosodan torjuntataisteluista 1942 – 44.

Sarja jatkuu 4.3. klo 18-19.30 Rautjärven Miettilässä, uusitussa Komendantin talossa. Koska tilat ovat rajalliset, kannattaa ilmoittautua luennolle 4.3. etukäteen: https://uusi.opistopalvelut.fi/simpelejarvenopisto/fi/course/2131

FT Heikki Kupiaisen otsikkona Kaksinkertainen ajolähtö: Rautjärven ja Parikkalan evakkojen asuttaminen. Luento tarjoaa huomattavan kiinnostavaa paikallistietoa ensin väliaikaisen rajan ja sittemmin pysyvän rajan taakse jääneiden tilanteesta ja heidän asuttamisesta kahteen eri otteeseen.

Kannattaa ilmoittautua heti. Näin varmistat kurssin alkamisen. Lukuvuoden mittaisille kursseille sinun ei tarvitse ilmoittautua keväällä uudestaan.

Opiston kurssi-ilmoittautumisesta saat tarkemmin tietoa nettisivuillamme kohdassa Ohjeita (linkki ohessa): https://uusi.opistopalvelut.fi/simpelejarvenopisto/fi/help

Kevään kursseista julkaisemme erillisen ohjelmalehtisen, jota on jo joulukuussa jaossa niin kuntien kirjastoissa sekä kaupoissa ja kuppiloissa. Lukuvuoden mittainen ohjelma on ollut jaossa myös yleisissä paikoissa sekä Parikkalan-Rautjärven Sanomien välissä (viime elokuun jakelussa). Alla olevasta linkistä löydät kaikki kurssimme netistä. Tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu joko netissä tai puhelimitse. Voit ilmoittautua kursseille sähköisesti tai puhelimitse 040 5137 693 tai 050 479 0917. Näet näppärästi etusivulla uudet kurssimme.

https://uusi.opistopalvelut.fi/simpelejarvenopisto/fi/

Kannattaa hyödyntää myös opiston paljousalennus: saat joka kolmannen kurssin puoleen hintaan. Muistathan henkilökohtaisesti ilmoittaa paljousalennukseen oikeuttavasta kurssista opistosihteerille (jaana.leskinen@parikkala.fi).

Harjukuja 6, Harjulinnan 3. krs.

59100 Parikkala

Simpelejärven opiston toimisto avoinna ma-pe 9-15

Kurssilla oppii joka kerta jotain uutta.

Taipale Jukka
Sivistysjohtaja
Leskinen Jaana
Opistosihteeri
Partanen Anu
Simpelejärven opiston koulutussuunnittelija