Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kurssi/opintomaksu peritään kaikilta opiskelijoilta jokaisen kurssin osalta erikseen.  Hintatiedot löytyvät jokaisen kurssin kohdalta. Pääsääntöisesti kurssimaksut laskutetaan opiston toimistosta. Yksityiskohtaisia tietoja opintomaksuista saa opiston toimistosta tai kurssin opettajalta.


PERHEALENNUS 2024: Lapset (alle 18-vuotiaat) nyt mukaan aikuisen kanssa samasta ruokakunnasta -50% osallistumismaksulla. Alennus näkyy uuden ilmoittautumisen yhteydessä.


Kurssille ilmoittautuminen on aina sitova. Osallistumisen perumisen voi tehdä itse verkkosivujen Omat tiedot -kohdasta 5 vrk ennen kurssin alkamista, tai ilmoittamalla siitä opiston toimistoon viimeistään ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Jos osallistumista ei peruta, tai jos ryhmään osallistuminen keskeytyy opiskelijasta itsestään johtuvista syistä, opintomaksuja ei palauteta eikä hyvitetä.

OPINTOSETELIAVUSTUS
Opetushallitus on myöntänyt kansalaisopistolle opintosetelityyppistä avustusta, jota voidaan käyttää opintomaksujen korvaamiseen tai alentamiseen vapaan sivistystyön koulutuksessa. Opintoseteliavustukseen ovat oikeutettuja eläkeläiset, maahanmuuttajat ja työttömät .

Tämän lukuvuoden 2023-24 avustuksen määräraha on käytetty.

Opintoseteliavustusta haettaessa opiskelijan on todistettava kelpoisuutensa avustukseen todistuksella (eläkekortti, työttömyyskassan tai Kelan viimeinen maksukuitti), joka tulee esittää opintoryhmän opettajalle tai opiston toimistoon.

Opintoseteliavustusta haetaan aina kirjallisesti täyttämällä paperinen hakulomake, jota saa opettajalta tai opiston toimistosta. Hakea voi koko työvuoden aikana heti kurssin alkaessa, niin kauan kuin avustusmäärärahaa riittää.  Opintoseteliavustuksella saa 20 €:n alennuksen yhdestä opiskelijan valitsemasta kurssista.

Kansalaisopiston kurssimaksun voi maksaa kulttuuri- tai liikuntaseteleillä (Smartum, E-passi).