Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kurssi/opintomaksu peritään kaikilta opiskelijoilta jokaisen kurssin osalta erikseen.  Hintatiedot löytyvät jokaisen kurssin
kohdalta. Kurssimaksut laskutetaan opiston toimistosta. Yksityiskohtaisia tietoja opintomaksuista saa opiston toimistosta tai kurssin opettajalta.

Kurssille ilmoittautuminen on aina sitova. Osallistumisen perumisen voi tehdä itse verkkosivujen Omat tiedot -kohdasta 5 vrk ennen kurssin alkamista, tai ilmoittamalla siitä opiston toimistoon viimeistään ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Jos osallistumista ei peruta, tai jos ryhmään osallistuminen keskeytyy opiskelijasta itsestään johtuvista syistä, opintomaksuja ei palauteta eikä hyvitetä.

OPINTOSETELIAVUSTUS
Opetushallitus on myöntänyt kansalaisopistolle opintosetelityyppistä avustusta, jota voidaan käyttää opintomaksujen korvaamiseen tai alentamiseen vapaan sivistystyön koulutuksessa. Opintoseteliavustukseen ovat oikeutettuja eläkeläiset ja työttömät

Opintoseteliavustusta haettaessa opiskelijan on todistettava kelpoisuutensa avustukseen todistuksella (eläkekortti, työttömyyskassan tai Kelan viimeinen maksukuitti), joka tulee esittää opintoryhmän opettajalle tai opiston toimistoon.

Opintoseteliavustusta haetaan aina kirjallisesti täyttämällä paperinen hakulomake, jota saa opettajalta tai opiston toimistosta. Jos opiskelija on ilmoittautunut netin kautta, hänen tulee tämän lisäksi täyttää vielä paperinen lomake.  Hakea voi koko työvuoden aikana heti kurssin alkaessa, niin kauan kuin avustusmäärärahaa riittää.  Opintoseteliavustuksella saa 20 €:n alennuksen yhdestä opiskelijan valitsemasta kurssista.

Opintomaksujen maksamista seurataan kansalaisopiston toimistossa. Maksaessasi opintomaksun maksupäätteellä tai kotitietokoneella, käytä laskussa olevaa viitenumeroa.

Kansalaisopiston kurssimaksun voi maksaa kulttuuri- tai liikuntaseteleillä (Smartum, E-passi).