Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Parikkalan kunnalla on omia hankkeita ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa toteutettavia hankkeita. Täältä löydät lyhyet kuvaukset parhaillaan käynnissä olevista ja muutaman viime vuoden aikana päättyneistä hankkeista.

MINT – Etelä-Karjalan pientien kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen

MINT -hanke on LAB-ammattikorkeakoulun, LUT-yliopiston, Luumäen kunnan, Parikkalan kunnan, Rautjärven kunnan, Savitaipaleen kunnan ja Taipalsaaren kunnan yhteishanke, jonka tavoitteena on luoda innovaatio- ja kokeiluekosysteemi toimintamalli kuntien, yritysten ja korkeakoulujen välille. Hankkeessa keskitytään kuntien, yritysten ja niiden yhteisten innovaatiohaasteiden ratkaisemiseen kokeiluiden avulla ja sitä kautta kunnissa toimivien pk-yritysten innovaatio-osaamisen kasvattamiseen.

Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Opistosta osaajaksi -hankkeen toteuttaa Simpelejärven opisto.

Kärki eläväksi -yritysryhmän kehittämishanke

Kärki eläväksi -yritysryhmän kehittämishankkeessa vilkastutetaan elinkeinoelämää Parikkalan kunnan pohjoispäässä. Hankkeen toteutusaika on 17.6.2020-30.6.2021, ja siihen osallistuu kolme yritystä: Papinniemen Matkailu Oy, Uukuniemen kyläkauppa Oy ja Uukuniemen pitäjän Biisoniareena Oy. Hankkeen hallinnoijana toimii Parikkalan kunta. Hankkeessa toteutetaan Uukuniemen vahvuuksia ja mahdollisuuksia esittelevä dronekuvaus ja suunnitellaan yhteistä ilmettä esitteisiin ja tuotteisiin (pitäjäolut). Yrityskohtaisesti jokainen yritys toteuttaa pihasuunnitelman. Tavoitteena on luoda Uukuniemen kohteille yhteinen, selkeä ilme sekä pysäyttää turistit, ohikulkijat ja asiakkaat, mikä tulevaisuudessa toivottavasti kasvattaa yritysten liikevaihtoa.