Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Parikkalan kunta tukee työllisyyttä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Yhteistyötä tehdään TE-palveluiden, työvoimapalvelukeskuksen (TYP), Eksoten, Kelan, Imatran Ohjaamon, Laptuote-säätiö sr:n sekä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja etsivän nuorisotyön kanssa.

Simpelejärven opiston työllisyyttä edistävien toimenpiteiden ja hankkeiden avulla tuetaan alueen asukkaiden työllistymistä, jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä. Opistosta osaajaksi -hankkeen tavoitteena on tukea Parikkalan ja lähialueiden kuntalaisten työelämässä vaadittavaa osaamista. Tavoite on tukea sekä työelämässä pysymistä että työelämään paluuta. Lisäksi hankkeen avulla voidaan vahvistaa osaavien työntekijöiden saatavuutta alueen yrityksille. työllistymisen edistämiseksi jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen avulla.

Kaakkois-Suomen TE-toimiston lähin palvelupiste sijaitsee Imatralla. Se tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Imatran seutukunnissa.

Nuorille ja nuorille aikuisille (15-29 v) tukea työnhakemiseen liittyvissä asioissa on tarjolla myös Imatran Ohjaamon sekä Parikkalan kunnan etsivän nuorisotyöntekijän kautta.

Vuosittain kunta pyrkii tarjoamaan kesätyöpaikkoja kunnan alle 18-vuotiaille nuorille. Vuoden 2022 talousarvioon on lisäksi sisällytetty 10 kesätyöseteliä paikallisiin yrityksiin työllistyville nuorille sekä yksi duuniseteli Samposta vuonna 2022 valmistuvalle parikkalalaiselle nuorelle.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään Laptuote-säätiö sr:n kautta.

Laptuote-säätiö Parikkala

Parikkalan työpajoilla voit kokeilla erilaisia työtehtäviä ja työskennellä useammalla pajalla. Valmennuspalveluihin ja pajoille ohjaudutaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston tai Etelä-Karjan työvoiman palvelukeskuksen kautta.

Laptuote-säätiö Parikkala