Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kesätyösetelit haettavissa 1.2.2024 alkaen

Parikkalassa on tänä vuonna jaossa 25 kesätyöseteliä.

Ympäri Suomea jaettavista kesätyöseteleistä hyötyvät niin työllistyvä nuori kuin työnantajakin. Etelä-Karjalassa kesätyöseteleitä on tulevaksi kesäksi jaossa lähes 700 kappaletta ja ne tulevat haettavaksi 1.2. OP Etelä-Karjala jakaa edellisvuoden tapaan Etelä-Karjalan kuntiin yhteensä 160 seteliä, joiden arvo on 350 euroa. 

Etelä-Karjalassa seteleitä myönnetään Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella, Luumäellä, Taipalsaarella, Rautjärvellä ja Parikkalassa. Seteleitä rahoittaa kuntien lisäksi myös OP Etelä-Karjala ja OP Luumäki.

Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Nuorella tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata.

Parikkalassa jaossa tänä vuonna 25 seteliä

Parikkalan kunta  ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2024 tarjoamalla yhteensä 25 kesätyöseteliä parikkalalaisille nuorille. Parikkalassa seteleitä on jaossa 25, Imatralla 240, Ruokolahdella 45 ja Rautjärvellä 35.

Imatran kaupunki, Ruokolahden kunta, Rautjärven kunta, Parikkalan kunta ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä jakamalla kesätyöseteleitä 2004–2010 syntyneille nuorille. Kaikki OP Etelä-Karjalan kustantamat setelit jaetaan 2007–2009 syntyneille nuorille: 30 kpl Imatra, 15 kpl Ruokolahti, 15 kpl Rautjärvi ja 15 kpl Parikkala. 

– Imatralla, Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Parikkalassa seteliä voivat hakea vuonna 2004–2010 syntyneet nuoret. Parikkalalaisille nuorille seteleitä on jaossa yhteensä 25 kappaletta, joista OP Etelä-Karjala tukee nuorten kesätyöllistämistä 15 kesätyösetelillä, kertoo ohjaamoneuvoja Iina Sainio Imatran kaupungilta.

Seteleiden hakuaika on 1.2.–30.6. Haku aukeaa klo 8. Kesätyöseteliä haetaan osoitteessa Kesätyösetelit 2024 (imatra.fi) sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Kaikkien kesätyöseteleiden arvo on 350 € ja nuorelle maksettava vähimmäispalkka 500 €/10 päivää/60 h. Kesätyöntekijän kotikuntana tulee olla Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi tai Parikkala. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys tai säätiö. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Seteleitä annetaan maksimissaan viisi kpl/y-tunnus ja yksi kpl/nuori.

Kesätyösetelistä hyötyy niin työntekijä kuin työnantajakin

Kesätyöseteleistä on menneinä vuosina saatu erinomaista palautetta niin työntekijöiltä kuin työnantajiltakin.

– Kesätyöseteli on äärettömän hyvä apu kesätyöllistymiseen. Siitä hyötyy sekä nuori että työnantaja: nuori saa työkokemusta ja työnantaja lisäkäsiä kesän töihin sekä rahallista tukea palkkakustannuksiin, summaa ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine Lappeenrannan kaupungilta.

Kesaksiduuniin.fi -sivuilta löydät kootusti Kaakkois-Suomen alueen kesätyöpaikkoja ja vinkkejä työnhakuun. Somessa kannattaa ottaa seurantaan @kesaksiduuniin Instagram- ja Facebook-tilit. Niiltä saa paljon hyödyllistä tietoa onnistuneeseen kesätyönhakuun.

Lisätietoja: 

Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala:
Ohjaamoneuvoja Iina Sainio, Imatran kaupunki, iina.sainio@imatra.fi, p. 020 617 7277

OP Etelä-Karjala:
Yhteyspäällikkö Vesa Surakka, vesa.surakka@op.fi

Lisätietoja ja hakemuslomakkeen löydät tästä.