Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Parikkalan kunnan tervehdys vuoden 2022 Orpokotijuhliin

15.8.2022 Hallinto

Hyvät Orpokotijuhlien osanottajat!

Pari viime vuotta on meitä koetellut maailmanlaajuinen korona, joka on vaikuttanut kaikkien arkeen ja hyvinvointiin. Tämä juhla on osoitus siitä, että pandemia on saatu vähitellen hallintaan, vaikka paluu entiseen tulee viemään aikaa.

Helmikuussa Venäjän naapurimaahansa Ukrainaan tekemä järjetön hyökkäys eristää Venäjän kansainvälisestä politiikasta. Suomessa jännittynyt kansainvälinen tilanne vaikuttaa paitsi raja-alueella ja laajemminkin turvallisuuden tunteeseen sekä valitettavasti meidän jokaisen talouteen. Tämä hinta ja uhraus on meidän hyväksyttävä osana Euroopan unionin yhteistä rintamaa. Historiallisista syistä suomalaisten sympatiat ovat luonnollisesti ukrainalaisten puolella. Toivotaan, että tämä järjettömyys pian päättyy ja kriisi- ja sotatoimialueella edetään rauhaan. Näyttää valitettavasti siltä, että tilanne jatkuu jopa vuosikausia. Valtakunnan rajojen ainakin osaksi sulkeuduttua joudutaan täällä elinkeinojen kehittämiseen nyt hakemaan uusia ideoita.

Parikkalan kunta pyrkii epävakaassakin tilanteessa pitämään huolta kuntalaisista vauvasta vaariin.  Varhaiskasvatus, koulutoimi, nuorisotyö ja vapaan sivistystyön osalta kansalaisopisto antavat omalta osaltaan eväitä elämää varten ja pyrkii luomaan tulevaisuuden uskoa. Parikkalassa on kunnan ohella seurakunnan ja järjestöjen rooli tässä työssä keskeinen. Meillä ei ole eritystä hätää tai huolta. Pyritään pitämään kaikista huolta jatkossakin.

Orpokotijuhlilla on merkittävä asema Parikkalan kunnan tapahtumakalenterissa. Vuosi toisensa jälkeen Saaren kirkonmäki kutsuu kuulemaan Jumalan sanaa ja pohtimaan sanan merkitystä omassa elämässämme. Parikkalan kunnanhallitus linjasi vuosi sitten syksyllä Orpokotijuhlien olevan hyvin merkittävä kunnan veto- ja elinvoimaa vahvistava tapahtuma ja toivoo jatkossakin juhlien järjestämisen kunnan alueella olevan mahdollista. Edelleen kunta on valmis harkitsemaan nykyistä laajempaa yhteistyötä esimerkiksi kulttuuritapahtumien integroimiseksi juhlien yhteyteen erillisenä kunnan järjestämänä tilaisuutena. Myös kunnan tilojen käytöstä voidaan erikseen neuvotella.

Uskon tapaamisten ja keskustelujen myötä ystävyyssuhteiden vahvistuvan näiden päivien aikana. Toivon samalla, että Saaren kirkonmäen kauniit maisemat ja puhdas luonto puhuttelee ja antaa viikonlopulle oman leimansa.

Kiitän Parikanniemisäätiötä, Parikanniemen Ystävät ry:ta ja Parikkalan seurakuntaa sekä kymmeniä vapaaehtoisia työstä tämän tapahtuman valmistelussa. Toivon teidän viihtyvän Orpokotijuhlilla ja Parikkalassa. Toivotan teille kaikille oikein mukavaa elokuuta ja juhlien päätyttyä turvallista kotimatkaa.

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja