Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Osallistavan budjetoinnin äänestysvaihe

17.5.2024 Ajankohtaista

Osallistavan budjetoinnin ideat määrärahan käyttämiseksi on käyty läpi johtoryhmässä. Määräaikaan saapuneita, toteutettavissa olevia ideoita oli 7 ja ne siirtyvät nyt kuntalaisäänestykseen.

Äänestys toimii näin:

· äänestys toteutetaan webropol kyselynä

· Käy läpi äänestykseen asetetut ideat alla olevaa laatikkoa tutkimalla.

Koulun pihaan mopoille katos

Kirjolan koululla tarvitaan mopoille kunnollinen parkkipaikka ja katos. Katos vähentäisi mopojen jättämistä vääriin paikkoihin koulupäivän ajaksi ja lisäisi käyttömukavuutta, kun mopo ei sateella kastuisi. Sopiva paikka mopoparkille/-katokselle olisi esim. koulun pihan reunalla vanhalla opettajien parkkipaikalla (yläkoulun pihan päässä aidatun jalkapallokentän vieressä).

Talviuintipaikka Helenansaareen/Likolammelle

Talviuinti on erittäin suosittu harrastus, jolla on myönteisiä terveysvaikutuksia niin fysiikalle kuin psyykelle. Se on myös edullinen, välineisiin ei tarvitse paljoa satsata. Talviuintiharrastukseen tarvitaan avanto, paikka jossa vaihtaa vaatteet ja jos mahdollista, myös sauna. Avannon pitäminen auki käsityönä on haastavaa ja siksi pumpullinen avanto auttaisi. Sijoituspaikka voisi olla Helenansaari tai Likolampi.

#Parikkala viraaliksi

Kunta palkkaa sosiaalisen ja sometaitoisen nuoren kaksikon kiertämään paikkakunnan tapahtumia, nähtävyyksiä, retkeilypaikkoja, harrastuksia, yrityksiä sekä tekemään niistä pieniä somepläjäyksiä, joita pyrittäisiin jakamaan mahdollisimman tehokkaasti joko kesäksi tai loppuvuodeksi. Somen lisäksi tavoitteena voisi olla muutama lehtijuttu perinteiseen printtimediaan. Toteuttajat hommaan voitaisiin valita vaikkapa videokisan tai somepäivityskisan tms. perusteella.

Hyvinvointia vauvasta vaariin

Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävät ideat:
· Kirjastot lapsiystävällisemmiksi: kirjastoihin hankitaan seinältä esiin käännettävät vaipanvaihtopöydät
· Tori viihtyvämmäksi kuntalaisille: Parikkalan torille puiset puutarhakeinut
· Infokyltti keskustaan torin markkinoinnin parantamiseksi

Nojatuolimatkat

Hankitaan matka- ja tietokirjailija järjestämään ”nojatuolimatkoja” kuntalaisille. Kuvien ja tarinan kerronnan kautta matkaisimme ”nojatuoleissa” eri maan osiin, jopa livelähetyksenäkin. Tilaisuuden järjestämispaikka voisi olla Parikkalan kirjasto, jolloin kirjaston tavoitteet tasa-arvoisen palvelun suhteen toteutuisivat (live/striimaus) ja samalla nostettaisiin kirjallisuutta esille. Kerran kuukaudessa toteutettavat tilaisuudet lisäisivät kulttuurillista hyvinvointia. Vuorovaikutteinen nojatuolimatka antaa mahdollisuuden tehdä kysymyksiä ja keskustella omista kokemuksista. Matkailullisia muistoja elämän kaaren matkalta. Virkistystä parhaimmillaan arjen keskelle.

Likolammen uimalan kehittäminen

Likolammen uimalaa voitaisiin mainostaa 6-tien kulkijoille uimaranta-kyltillä. Näin matkailijat pysähtyisivät ja kävisivät myös kylällä. Budjetti mahdollistaisi rannan ylläpitokuluja, kuten siivousta ja mahdollisesti uimavalvojan palkkaa.

Tulistelupaikka

Määrärahalla toteutettaisiin turvallinen nuotiopaikka Simpelejärvellä sijaitsevalle Hiekkapakka-saarelle (nk. dynamiittisaari). Uusi rantautumispaikka/retkikohde Simpelejärvelle, joka palvelisi kaikkia kuntalaisia. Kunnossapito olisi jatkossa kunnan vastuulla. Toteutettavat rakenteet voisivat olla nuotiopaikka, katos polttopuille, kirves, saha.

· Äänestä 31.5.2024 mennessä maksimissaan yhtä ideaa

· Voit äänestää vain kerran

Kuntalaisäänestys on avoinna 17.5.-31.5.2024.

Äänestämään pääset klikkaamalla tästä: kuntalaisäänestys

Äänestystulokset julkaistaan äänestysajan päätyttyä nettisivuillamme ja facebookissa.

Eniten ääniä saanut kohde/asia toteutetaan. Jos rahat riittävät, niin kaksi parasta voidaan mahdollisesti toteuttaa. Nyt siis äänestämään!