Siirry sisältöön
Visit Parikkala

NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄ

Parikkalassa on nuorten vaikuttamistoimielimenä ollut Parikkalan nuorten toimikunta, jonka asettamisesta kunnanhallitus on päättänyt 9.6.2015 / 102§. Jäsenet toimikuntaan kutsutaan Kirjolan koulun ja Parikkalan lukion oppilaskunnista, seurakunnasta, nuorisotiloilta sekä paikkakunnalla toimivista nuorisoyhdistyksistä.

Nuorten toimikunnan toiminta-aika on lukuvuosi (syksystä syksyyn) ja toimintakautensa aikana toimikunta voi myös järjestää erilaisia lasten ja nuorten tapahtumia. Toimikunnan työskentely on ohjeistettu kunnanhallituksen asettamispäätöksessä. Toimikunnan toiminnasta aiheutuvat kulut sisällytetään nuorisotoimen talousarvioon. Toimikunnan henkilövalinnoista päättää ja toimikunnan työtä ohjaa sivistyslautakunta.

Paikkakunnan nuoret voivat tuoda toimikuntaan käsiteltäväksi heitä koskevia asioita, ja tehdä esityksiä kunnan toimielimiin. Toimikunnan esityksestä asioita voidaan ottaa käsiteltäväksi lautakuntiin tai suoraan viranhaltijoille.

Toimikuntaa ohjaa nuorisotyöntekijä ja kokouksiin osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös sivistysjohtaja sekä etsivä nuorisotyöntekijä. Jos olet kiinnostunut toimimisesta vaikuttajaryhmässä niin ota yhteyttä!

Myös muissa kunnan hallintoelimissä käsitellään asioita, jotka saattavat vaikuttaa myös nuorten elämänpiiriin. Käsiteltäviin asioihin pääsee tutustumaan etukäteen esityslistojen kautta. Päätökset kirjataan pöytäkirjaan. Esityslistoihin ja pöytäkirjoihin voi tutustua oheisen linkin kautta.