Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Liikuntatoimen ohjatut ryhmät K-2023 aloittavat 9.1. Tarkista ryhmän jatkuminen ryhmäkohtaisesti.

Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon pl. allasjumpat ja uusi kuntosalistartti Niukkalassa, joiden osallistujamäärä on rajoitettu. Ohjaajana kaikissa ohjatuissa ryhmissä jumppapiika Sirpa ja kuntosalistartissa vertaisohjaaja Milja.

Parikkalan liikuntatoimen harrastukset voit nähdä myös HARRASTUSKALENTERISTA:

MAANANTAI

klo 10:00 Liiqquu Leikkipuistojumppa® talvitauolla, tavataan taas toukokuussa! (Liekku- leikkipuisto Tukkikuja 1)

Toiminnallinen treeni (n. 45 min) ulkoliikunnasta kiinnostuneille aikuisille leikkipuistoympäristössä. Tunnille voi tulla lasten kanssa tai ilman. Jokainen treenaa oman kuntonsa mukaisesti lasten leikin ja hoidontarpeen sallimissa rajoissa tai heidän kanssaan. Apuna käytämme kuminauhoja sekä oman kehon painoa. Maksuton.

MAANANTAISIN 3.4.2023 asti:

klo 14.00 ALLASJUMPPA (vain naisille), Saaren uimahalli (Akapohjantie 19) klo 15.30 ALLASJUMPPA (sekaryhmä).

Allasjumppa on hyvä liikuntamuoto myös niille, joilla tuki- ja liikuntaelin- tai muut sairaudet vaikeuttavat muuta liikkumista. Vesiliikunta nostaa kuntoa, parantaa nivelten liikkuvuutta, rentouttaa ja vähentää kehon kiputiloja. Kausimaksu 20 €.

klo 17.00 MIESTEN KUNTORYHMÄ, Saaren koulu (Koulutie 8)
Työikäisille ja eläkeläisille suunnatussa liikuntaryhmässä laitetaan keho liikkumaan monipuolisesti, kehitetään liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä työelämän että vapaa-ajan tarpeisiin. Ryhmässä kukin liikkuu oman kuntotasonsa ja toimintakykynsä mukaisesti. Maksuton.

klo 18-19:30 KUNTOLENTOPALLO, Saaren koulu (Koulutie 8). Itsenäinen ryhmä, ei ohjaajaa. Maksuton.

TIISTAISIN 4.4. ASTI:

klo 12.00 PÄIVÄJUMPPA, Uukuniemen vapaa-aikatalo (Hovikummuntie 1).
Monipuolinen liikuntahetki kaikenkuntoisille. Ryhmä on tarkoitettu miehille ja naisille. Maksuton.

klo 13.30 65+ KUNTOSALI, Saaren palvelukeskuksen kuntosalilla (Akapohjantie 19)

Tavoitteena on lisätä erityisesti jalkojen lihasvoimaa ja oppia hakemaan riittävä vastus. Jalkojen riittävä lihasvoima parantaa tasapainoa ja auttaa jaksamaan arjessa. Vasta-alkajat tai pitkään tauolla olleet osallistujat pääsevät tutustumaan kuntosalin laitteisiin ja oikeaoppiseen käyttöön sekä saavat henkilökohtaista opastusta. Ryhmä tarkoitettu miehille ja naisille. Maksuton. (JV)

klo 15.00 ALLASJUMPPA (sekaryhmä), Saaren uimahalli (Akapohjantie 19).

Allasjumppa on hyvä liikuntamuoto myös niille, joilla tuki- ja liikuntaelin- tai muut sairaudet vaikeuttavat muuta liikkumista. Vesiliikunta nostaa kuntoa, parantaa nivelten liikkuvuutta, rentouttaa ja vähentää kehon kiputiloja. Kausimaksu 20 €. Ilmoittautuminen ryhmään 29.8 alkaen: sirpa.ronkkonen@parikkala.fi tai tekstiviestillä 044 7811933.

KESKIVIIKKOISIN 29.4. ASTI (huom! keilailureissu 12.4. sekä sään salliessa ulkoilu Sahanrannassa 19.4.)

klo 15.30 SOVELTAVA LIIKUNTA, Parikkalahalli (Kirjolankatu 5). Sään salliessa myös metsä- ja ulkoliikuntaa. Ryhmä on tarkoitettu itsenäisesti liikkumaan kykeneville aikuisille kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Maksuton.

KESKIVIIKKO 19.4. ASTI

klo 17:00 MIESTEN KUNTORYHMÄ, Parikkalahalli (Kirjolankatu 5)
Työikäisille ja eläkeläisille suunnatussa treenissä (50 min) laitetaan keho liikkumaan monipuolisesti, kehitetään liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä työelämän että vapaa-ajan tarpeisiin. Ryhmässä kukin liikkuu oman kuntotasonsa ja toimintakykynsä mukaisesti. Maksuton.

klo 18:00 KUNTOTREENI, Parikkalahalli (Kirjolankatu 5)

Naisille ja miehille tarkoitettu kuntotreeni pistää hien pintaan. Tunti (50 min) sisältää sekä aerobista kuntoa että lihaskuntoa lisäävää toiminnallista treeniä vaihtelevalla sisällöllä (circuit, tabata, hiit, body). Maksuton.

klo 19:00 PILATES

Miehille ja naisille suunnattu pilates (55 min) on temmoltaan rauhallista ja täsmällistä lihaskunto ja -liikkuvuusharjoittelua, joka kehittää erittäin tehokkaasti keskivartalon lihaksia. Liikkeet tehdään hengitystä apuna käyttäen. Pilates- harjoittelu voi auttaa esim. alaselkävaivoissa, lisäksi se rentouttaa kehoa ja mieltä. Et tarvitse mitään aikaisempaa kokemusta ryhmäliikunnasta tai pilateksesta osallistuaksesi matolla tehtävään harjoitukseen. Liikkeet tehdään paljain jaloin tai sukkasillaan. Maksuton.

TORSTAI 6.4. ASTI

klo 12.00 65+ KUNTOSALI, Parikkalahallin kuntosali (Kirjolankatu 5)
klo 13.00 65+ KUNTOSALI, Parikkalahallin kuntosali (Kirjolankatu 5), sopii erityisesti vasta-alkajille tai pitkään kuntosaliharjoittelusta tauolla olleille.

Ryhmät tarkoitettu miehille ja naisille. Tavoitteena on lisätä erityisesti jalkojen lihasvoimaa ja oppia hakemaan riittävä vastus. Jalkojen riittävä lihasvoima parantaa tasapainoa ja auttaa jaksamaan arjessa. Vasta-alkajat tai pitkään tauolla olleet osallistujat pääsevät tutustumaan kuntosalin laitteisiin ja oikeaoppiseen käyttöön ja saavat myös henkilökohtaista opastusta. Maksuton. 

UUTTA ! klo 10-11 KUNTOSALISTARTTI 65+ Uukuniemen vapaa-aikatalo (Hovikummuntie 1). 10 kerran kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kuntosaliharjoittelu taustaa tai siitä on kulunut jo joitakin vuosia. Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittautuminen Miljalle, p. 044 3404082

SUNNUNTAI, ITSENÄISET RYHMÄT (ei ohjaajaa) 28.5. asti ellei toisin ilmoiteta

klo 17.00 KUNTOSÄHLY
, Parikkalahalli (Kirjolankatu 5)
klo 18:00 – 19:30 KUNTOLENTOPALLO, Parikkalahalli (Kirjolankatu 5)
Rentoa pelaamista hyvällä porukalla. ROHKEASTI MUKAAN VAAN RYHMIIN!