Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kirjastokortti

Kirjastokortin saamiseksi asiakkaan tulee esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus ja täyttää kirjastokortin hakulomake. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus.

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Jos kirjastokortti katoaa tai turmeltuu, maksaa uusi kortti 2 €. Jos osoite, puhelinnumero tai sähköpostiosoite muuttuu, tulee muutoksesta ilmoittaa kirjastoon.

Kirjastokortti tulee esittää lainattaessa.

Lainaus ja palautus

Asiakas saa lainaamastaan aineistosta kuitin, jossa näkyy lainattu materiaali ja eräpäivä. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä.

Lainojen uusiminen

Lainan voi uusia kirjastossa, puhelimitse tai verkkokirjastossa. Lainaa ei voi uusia verkkokirjastossa jos aineistosta on varauksia, laina on myöhässä tai laina on uusittu jo maksimimäärä (5 kertaa) tai lainaaja on lainauskiellossa.

Laina-ajat

Laina-ajat neljä (4) viikkoa:
kirjat, äänikirjat, kielikurssit ja nuotit

Laina-ajat kaksi (2) viikkoa:
lehdet, musiikki, pelit ja elokuvat

Aineiston varaaminen

Aineistosta voi tehdä varauksia kirjastossa, puhelimitse tai verkkokirjastossa. Verkkokirjastossa aineistovarauksia tehtäessä tarvitaan kirjastokortin tunnus (esim. heili010000000) ja 4-numeroinen tunnusluku.

Varaukset ovat maksuttomia. Noutamattomasta varauksesta peritään 1,50 €. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle. Varauksen noutoaika on viikko.


Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään tarvittaessa.