Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Parikkalan kunta palkittiin Euroopan neuvoston hyvän hallinnon huippupalkinnolla

31.5.2024 Ajankohtaista

Parikkalan kunta on saanut Euroopan neuvoston hyvän hallinnon palkinnon. Palkinnon myönsi HAUS-kehittämiskeskus Euroopan neuvoston ohjauksessa. Kyseessä on Euroopan neuvoston ohjelma, joka pyrkii edistämään hyvää hallintoa ja lisäämään läpinäkyvyyttä eurooppalaisissa kunnissa.

Ohjelman avulla kunta voi arvioida ja parantaa hallintoaan arviointiprosessin avulla hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti. Kunnat työskentelivät yhdessä HAUSin asiantuntijoiden kanssa ja keräsivätt tausta-aineistoa 12 hyvän demokraattisen hallinnon alueilta asetettujen standardien mukaisesti. Osana ELoGE-prosessia toteutettiin kolme erillistä kyselyä: yksi kysely kuntalaisille, henkilöstölle ja luottamushenkilöille.

Ennen Suomea ohjelmassa on ollut mukana 17 muuta eurooppalaista maata. Ensimmäiseen ohjelmaan valittiin kymmenen kuntaa syksyllä 2023 ja palkinnon sai kuusi kuntaa. Muut palkinnon saaneet kunnat ovat Iitti, Kolari, Kuopio, Kristiinankaupunki ja Tohmajärvi.

Ohjelmaa koordinoi Suomessa HAUS Kehittämiskeskus, joka on koulutus- ja kehittämispalveluja tarjoava valtion in-house-yhtiö. Ohjelman rahoitti Euroopan neuvosto.

The European Label of Governance Excellence eli ELOGE on Euroopan neuvoston ohjelma, joka pyrkii edistämään hyvää hallintoa ja lisäämään läpinäkyvyyttä eurooppalaisissa kunnissa.

European Label of Governance Excellence -pilotointi huipentui palkintoseremoniaan Helsingissä – HAUS

Lisätietoja:
Mervi Pääkkö
Kunnanjohtaja
044-781 1250
Mirja Tuunanen
Hallintojohtaja
044-781 1251