Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Ajankohtaista nyt:

Asumispalvelut

Parikkalan kunnalla on yli 300 vuokra-asuntoa. Huoneistojen koot vaihtelevat 1 h+kk asunnoista 4 h+k+s asuntoihin. Osassa asunnoista on huoneistokohtainen sauna.

Vanhustentukiyhdistysten omistamia vuokra-asuntoja on:

  • Parikkalan Vanhustentukiyhdistys ry; vanhusten vuokra-asuntoja Koivulassa, Särkisalmella
  • Saaren Vanhustentukiyhdistys ry: vanhusten vuokra-asuntoja Akonpohjassa

Saaren yhteisöasuminen

Saaren yhteisöllisen, itsenäisen vuokra-asumisen asunnot ovat valmistuneet loppuvuodesta 2019. Asuntojen näytöistä voi sopia kiinteistönhoitajamme kanssa, puhelin 044 7811 954.

Liikuntapalvelut

Parikkalan kunnan vapaa-aikapalvelut järjestää monipuolisesti erilaisia liikuntatoimen ohjattuja ryhmiä, jotka on suunnattu myös eläkeläisille.

Itsenäiseen liikkumiseen kunnassa on paljon erilaisia vaihtoehtoja: kuntosaleja, uimahalli, retkeilyreitit ja hiihtoladut.

Arjen Olohuone – kohtaamispaikka ikääntyville:

Kirnussa aloitus ke 17.1.2024. Saaren osalta kokoontumiskertojen päivämäärät päivitetään myöhemmin.

Kirjastopalvelut

Parikkalan kunnalla on kolme kirjastoa: pääkirjasto Parikkalan keskustassa, Saaren kirjasto Akonpohjassa ja Uukuniemen kirjasto Niukkalassa.

Kulttuuripalvelut

Kulttuuritoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja juhlia Parikkalassa. Vuosittaisia tapahtumia ovat mm. Parikkalan Pikkupiian julkistaminen, Veteraani- ja itsenäisyyspäivän juhlat sekä erilaiset konsertit ja muut tapahtumat.

Simpelejärven opisto

Simpelejärven opisto järjestää monipuolisesti erilaisia harrastuksiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä kursseja työvuoden aikana.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri  (Eksote) tuottaa julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut Etelä-Karjalan yhdeksän kunnan noin 129 000 asukkaalle. Parikkalassa sijaitsee hyvinvointikeskus, jonka palveluihin voitte tutustua alla olevan linkin kautta