Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Parikkalan Särkisalmella oleva Hyödyksi-asema ottaa vastaan kotitalouksilta ja loma-asunnoilta peräisin olevat vaaralliset jätteet, elektroniikka- ja sähköromun, romumetallin sekä risut ja puutarhajätteet ilman eri maksua. Muusta jätteestä peritään taksan mukainen jätteenkäsittelymaksu. Hyödyksi-aseman osoite: Puhdistamontie 19, 59310 Parikkala.

SER-keräys: Yksityishenkilöille tarkoitettu sähkö- ja elektroniikkaromun keräyspiste: Vastaanotto ma – pe klo 9 – 14 Kiipolantie 2, 59100 Parikkala.

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Lisätietoa