Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Uukuniemi-seura elää ajassa!

15.8.2022 Hallinto

Parikkalan kunnan tervehdys Uukuniemi-päivien pääjuhlassa 3.7.2022

Hyvä juhlaväki!

Otsikoin ja teemoitin paikallisessa kesälehdessä tervehdykseni ”Uudeksi ajaksi”, millä halusin kuvata viime vuosien ja etenkin Venäjän naapurimaahansa Ukrainaan tekemän järjettömän hyökkäyksen aiheuttamaa muutosta toimintaympäristössämme. Venäjän eristäminen kansainvälisestä politiikasta, rajoitteet taloudellisen ja muun yhteistyössä ja yleisemminkin paluu vastakkainasetteluun vaikuttavat toki meihin kaikkiin erityisesti rajakuntien alueella. Kuntien ja maakuntien suunnitelmat alueen kehittämiseksi on pantava uusiin puihin.

Parikkalassa on kuntastrategiaa laadittu viime viikkojen aikana tiiviisti ja näkemyksiä on koottu myös kuntalaisilta ja vapaa-ajan asukkailta. Vielä luonnoksena työpöydällä olevassa strategiassa todetaan kunnan tukevan kuntalaisten hyvinvointia kaikissa elinkaaren vaiheissa. Yhteisöllisesti ja avoimesti toimiva kunta auttaa edistämään elinikäistä oppimista yhdessä asukkaiden, mökkiläisten, yrittäjien ja kolmannen sektorin ja naapurikuntien kanssa. Haluamme kuntana tulla tunnetuksi erityisesti edistyksellisenä maa- ja metsätalouden innovoijana. Kunnan ulkoisessa kuvassa halutaan korostuvan yhdessä tekeminen, avoin ja helppo lähestyttävyys ja saavutettavuus.

Uukuniemi-seura täyttää 70 vuotta. Se on yhdistykselle pitkä taival, eikä perustajajäseniä ole täällä juurikaan paikalla. Varmasti myös yhdistyksen tarkoitus, toiminnan eri muodot ja ihmiset ovat vaihtuneet. Yhdistys on elänyt ajassa, eikä ole kuihtunut. Päinvastoin. Toki perinteet ja historia yhdistävät, mutta pelkästään niiden varaan ei voi tuudittautua. Talkoohengen ylläpitäminen vaatii myös uusia muotoja toiminnan kehittämiseksi. Toistaiseksi seura on suorastaan huomiota herättävällä tavalla onnistunut yhdistämään historian, tämän päivän ja tulevan kehittämisen. Eilinen Pyhäjärvi-seminaari ja tämä pääjuhla ovat sitä hyvä esimerkki.

Uukuniemen pitäjä haastaa elinvoimaisudellaan muut kuntakeskukset ja täällä yhteistyö eri toimijoiden kesken on tuloksellista. Onnittelen Parikkalan kunnan ja omasta puolesta juhlivaa 70-vuotiasta seuraa. Kunta tukee jatkossakin seuran toimintaa ja haluaa olla mukana kehitettäessä toimintaa. Kiitän Uukuniemi-seuraa ja lukusia talkoolaisia tämän tapahtuman järjestelyistä. Toivotan seuralle edelleen menestystä. Kiitos kutsusta juhlaan ja henkilökohtaisesti miellyttävästä hetkestä tässä perinteisessä tilaisuudessa.

Oikein mukavaa kesää kaikille. Ja turvallista kotimatkaa täältä kauemmas matkustaville.

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja