Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Sivistysjohtaja Timo Toivonen siirtyy kunnasta kohti uusia haasteita

Erinomaisella tavalla ja laajempaakin positiivista näkyvyyttä Parikkalan kunnalle tuonut Timo ehti reilun kolmen vuoden aikana saada paljon aikaan. Tunnen omasta ja kunnan puolesta suurta kiitollisuutta häntä kohtaan ja toivon samalla hänelle menestystä sekä työssä että henkilökohtaisessa elämässä.

”Excelsior” kuvaa hyvin Timon elämää, työtä ja harrastoimintaa. Meillä kaikilla on hänen asenteestaan opittavaa. On rehellisesti sanottava, että Timo jättää lähtiessään suuren aukon ja isot saappaat. Mieli on jossakin määrin haikea, vaikka eteenpäin tässä on vain mentävä. Nyt jos koskaan henkilöstöltä toivotaan yhteen hiileen puhaltamista.

Sivistystoimen johtaminen poikkeustilassa pandemian aikana on vaatinut sekä Timolta että henkilöstöltä venymistä ja epäitsekästä toimintaa. Tiedon kulku ministeriötasolta, THL:n, AVI:n ja Eksoten kautta kuntaan ja työntekijöille takkuili alkuun, eikä henkilöstöä pystytty muuttuneesta tilanteesta ja määräyksistä informoimaan ennakoivasti. Etäopetus järjestettiin pikaisesti ja täytti sille asetetut tavoitteet. Näissäkin olosuhteissa Timo on säilyttänyt analyyttisen otteen ja ohjannut toimialaa ajoittaisesta henkilöstöpulasta huolimatta hyvin.

Parikkalan ja Rautjärven yhteinen Simpelejärven opisto on lyhyessä ajassa täyttänyt opiston uudistumiselle asetetut haasteet hyvin, josta esimerkkinä voidaan mainita yhteistyö ammatillisten ja muiden oppilaitosten kesken. Kurssit ovat perinteisten teemojen ohella tukeneet paikallista työllistymistä.

Kunnanhallitus päätti 12.9. sivistysjohtajan viran täyttämisestä mahdollisimman pian. Hyvinvointialueiden aloittaessa vuoden 2023 alussa muuttuu kunnan tehtäväkenttä merkittävästi ja painottuu yhä enemmän sivistystoimeen, joten rekrytointi on kunnan kannalta merkittävä ja tehtävä on varmasti haasteellinen. Toivotaan, että pääsemme vajaan kuukauden päästä valitsemaan uutta henkilöä hyvistä ja potentiaalisista hakijoista.

Hyvää syksyä kaikille tämän blogin lukijoille.

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja