Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Sinilevää havaittu Parikkalan kunnan yleisillä uimarannoilla

11.8.2022 Uutiset

Uimavesin näytteenoton yhteydessä laboratorion näytteenottaja havaitsi tällä viikolla sinilevää runsaasti Saaren kirkonkylän uimarannalla. Sinilevää havaittiin vähän Rantapuiston ja Likolammen uimarannoilla. Tokkarin ja Haljakan rannoilla ei havaittu sinilevää.

Yleisten uimarantojen ylläpitäjät tarkkailevat sinilevätilannetta kunnossapitokäyntien yhteydessä. Imatran seudun ympäristötoimi seuraa tilannetta rantojen käyttäjiltä sekä rantojen ylläpitäjiltä saadun tiedon pohjalta.

Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti

Sinilevän määrä vaihtelee hyvin nopeasti mm. tuulen suunnasta tai sateesta johtuen. Koska rannoilla ei ole jatkuvaa valvontaa, niin jokaisen uimarin on syytä tarkastaa uimaveden laatu aina ennen uimaan menoa. Aikuisten tulee seurata missä lapset uivat ja estää lasten uiminen sinileväpitoisessa vedessä.

Jokaisella Imatran seudun yleisellä uimarannalla on nähtävillä sinilevän tunnistusohje.

Sinileväkukinnan tuntomerkkejä

Jokamiehen levätestejä

Valtakunnallisen leväseurannan tiedot löytyvät Järviwikistä

Tiedot valtakunnallisesta leväseurannasta päivittyvät kesä-syyskuussa viikoittain Järviwiki verkkopalveluun. Ko. palvelussa on Imatran seudulta mukana 2 rantaa, joilta tehdään viikoittaista leväseurantaa. Sivustolle voi myös jokainen itse lisätä omia sinilevähavaintoja.

Ohjeita sinileväesiintymän varalle (linkki) http://www.imatranseudunymparistotoimi.fi/palvelut/vedet/uimarantojen-valvonta/sinileva/

Lisätietoja ja havaintojen ilmoitukset:

yleisten uimarantojen osalta: terveysvalvonta@imatra.fi

vesistöjen osalta: ymparistonsuojelu@imatra.fi

puh. 020 617 4323