Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Samiedu, Simpelejärven opisto sekä Parikkalan ja Rautjärven yritykset hakevat opiskelijoita matkailu- ja ravintola-alan oppisopimuskoulutukseen

26.1.2022 Uutiset

Ammattiopisto Samiedu ja Simpelejärven opisto järjestävät yhteistyössä oppisopimuskoulutuksen, jossa koulutetaan matkailu- ja ravintola-alan osaajia yrityksiin Parikkalassa ja Rautjärvellä. Yrityksissä työntekijöitä tarvitaan erityisesti kesän 2022 sesonkiin, mutta myös vakituisille ympärivuotisille osaajille on tarvetta.

– Koulutusidea lähti liikkeelle liikenneaseman työntekijäpulasta Rautjärvellä. Hyvästä rekrytointi-ilmoittelusta huolimatta työpaikkahakemuksia ei tullut. Yritysten osaamistarvekartoituksesta kävi ilmi, että myös muilla matkailu- ja ravintola-alan yrityksillä on sama haaste Rautjärvellä ja Parikkalassa, koulutussuunnittelija Minna Karjunen Simpelejärven opistosta kertoo.

Samiedun uusi asiakaspalveluosaajan koulutuskokonaisuus on rakennettu yrityskartoituksen pohjalta suoraan yritysten tarpeisiin. Koulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille työikäisille. Opiskelija voi olla nuori tai jo työelämässä oleva alanvaihtaja, osa-aikatyötä etsivä tai osatyökykyinen.

Koulutus toteutetaan palkallisena oppisopimuskoulutuksena. Opintoihin sisältyy työpaikalla tapahtuvan koulutuksen lisäksi lähiopetusta noin kaksi päivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua verkossa. Lähiopetuspäivät toteutetaan Rautjärvellä, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Muussa tapauksessa lähiopetus tapahtuu Savonlinnassa Samiedun kampuksella.

–  Oppisopimus on erinomainen tapa kouluttaa ja saada alalle sekä yrityksiin alasta kiinnostuneita ja motivoituneita työntekijöitä. Oppiminen on joustavaa ja tapahtuu tulevassa työpaikassa. Opintoihin kuuluvat tietopuoliset opinnot tarjoaa Samiedu, kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen sanoo.

Koulutuksen suorittaneiden on mahdollista työllistyä vakituiseen tai osa-aikaiseen tehtävään esimerkiksi liikenneasemalle, kahvilaan, ravintolaan tai matkailualan yritykseen. Tarjolla on erilaisia työsuhteita erilaisiin tarpeisiin.

–  Tähän mennessä koulutusyhteistyöhön ovat lähteneet mukaan Etelä-Karjalan Eekoo, Teboil Simpele, Kahvila Lounaskulma, BarCafe Assa, Kuutostien Kukkokievari ja Särkisalmen baari. Oppisopimuspaikkoja on toistaiseksi tarjolla 15, mutta uskomme niitä tulevan vielä lisää. Oppisopimuspaikkaa tarjoavat yritykset voivat ilmoittautua mukaan, ja toki opiskelija voi myös itse etsiä ja kysyä itselleen mieluisan oppisopimuspaikan, Karjunen kertoo.

Infotilaisuudet maanantaina 21.2.

Koronarajoitusten takia infotilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen tästä linkistä viimeistään 15.2.

Haku helmikuun loppuun asti

Haku koulutukseen on avoinna 28.2.2022 asti. Koulutus alkaa maalis-huhtikuussa 2022. Lisätietoja koulutuksesta ja hakulomake.

Koulutus on osa Opistosta osaajaksi -hanketta

Koulutus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa Simpelejärven opiston hallinnoimaa Opistosta osaajaksi -hanketta. Hankkeen tavoitteena on vastata osaajapulaan työantajien tarpeiden mukaan sekä tuoda ammatillista koulutusta omalle paikkakunnalle jatkuvan oppimisen hengessä verkko- tai hybridiopetuksena, jotta myös työikäiset ja alan vaihtajat voivat osallistua koulutuksiin joustavasti perhe-elämän ja työn ohessa ja ilman matkustamista perinteisille oppilaitospaikkakunnille.

Lisätietoja:
Simpelejärven opisto, koulutussuunnittelija Minna Karjunen, puh. 050 475 8532, minna.karjunen@parikkala.fi
Ammattiopisto Samiedu, kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen, puh. 050 414 5719, laura.tynkkynen@samiedu.fi