Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kirjolan koulun koronapäivitys 14.2.2022

Kirjolan koulun koronatilanne on parantunut ja oppilaat ovat pääsääntöisesti palanneet kouluun.

Kirjolan koulun koronaohjeistus on ollut hieman tiukempi kuin Eksoten ohjeet.

Maanantaista 14.2. alkaen oppilaat tulevat kouluun, mikäli ei ole flunssaoireita. Jos oppilas on sairaana, hän jää kotiin. Noudatamme Eksoten voimassaolevaa ohjeistusta.

Eksoten ohje:

”Jos perheessä on koronatartunta, suositamme puutteellisessa rokotussuojassa (ei kahta rokotetta saatuna) olevia lapsia olemaan oireettomanakin kotona viisi päivää sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta laskien. Näin voidaan hieman hidastaa tartuntojen leviämistä koulussa ja varhaiskasvatuksessa.”

Koronavirus ja lapset

Koronavirustauti on lapsilla ja nuorilla yleensä lieväoireinen. Myös terve nuori voi sairastua vakavasti tai saada jälkitaudin tai -seuraamuksen koronainfektiosta, mutta se on harvinaista. Perussairaus ja/tai sen hoito voivat heikentää immuunipuolustusta ja sitä kautta lisätä vakavan taudin riskiä.

Lapset saavat tartunnan useimmiten lähipiirinsä aikuisilta, joten aikuisten rokotukset suojaavat myös lapsia. Kontaktia sairastuneisiin kannattaa välttää.

Kun huomaat, että lapsellasi on koronavirukseen sopivia oireita, suosittelemme, että hän ei mene kouluun tai varhaiskasvatukseen. Testaaminen ei ole välttämätöntä, jos oireet ovat lieviä. Lapsen on syytä olla kotona, kunnes oireet ovat lievittyneet, kuitenkin vähintään viiden päivän ajan oireiden alusta. Voit tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa tai ottaa yhteyttä puhelimitse lähimmälle terveys-/hyvinvointiasemalle tai päivystysapuun p. 116 117, jos olet epävarma, kuinka toimia. Hoitaja arvioi puhelimessa tarpeen saapua vastaanotolle ja/tai koronavirustestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan 1-2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.