Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Kirjolan koulun koronapäivitys

Koronatilanne tuli sitten Parikkalaankin. Kirjolan koulun oppilailla on todettu koronaa kotitestein ja virallisin PCR-testein.

Tartunnan saaneita on eri luokka-asteilla – samoin altistuneita.

Flunssaoireisena ei saa tulla kouluun. Kirjolan koulun koronaohjeistus on ollut hieman tiukempi kuin Eksoten ohjeet.

Ensi viikon alusta siirrymme noudattamaan Eksoten ohjeistusta. Maanantaista 14.2. alkaen oppilaat tulevat kouluun, mikäli ei ole flunssaoireita. Jos oppilas on sairaana, hän jää kotiin. 

Eksoten ohje:

”Jos perheessä on koronatartunta, suositamme puutteellisessa rokotussuojassa (ei kahta rokotetta saatuna) olevia lapsia olemaan oireettomanakin kotona viisi päivää sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta laskien. Näin voidaan hieman hidastaa tartuntojen leviämistä koulussa ja varhaiskasvatuksessa.”

Koronavirus ja lapset

Koronavirustauti on lapsilla ja nuorilla yleensä lieväoireinen. Myös terve nuori voi sairastua vakavasti tai saada jälkitaudin tai -seuraamuksen koronainfektiosta, mutta se on harvinaista. Perussairaus ja/tai sen hoito voivat heikentää immuunipuolustusta ja sitä kautta lisätä vakavan taudin riskiä.

Lapset saavat tartunnan useimmiten lähipiiri nsä aikuisilta, joten aikuisten rokotukset suojaavat myös lapsia. Kontaktia sairastuneisiin kannattaa välttää.

Kun huomaat, että lapsellasi on koronavirukseen sopivia oireita, suosittelemme, että hän ei mene kouluun tai varhaiskasvatukseen. Testaaminen ei ole välttämätöntä, jos oireet ovat lieviä. Lapsen on syytä olla kotona, kunnes oireet ovat lievittyneet, kuitenkin vähintään viiden päivän ajan oireiden alusta. Voit tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa tai ottaa yhteyttä puhelimitse lähimmälle terveys-/hyvinvointiasemalle tai päivystysapuun p. 116 117 , jos olet epävarma, kuinka toimia. Hoitaja arvioi puhelimessa tarpeen saapua vastaanotolle ja/tai koronavirustestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan 1-2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Lisätietoja: THL /  Lapset ja koronavirus