Siirry sisältöön
Visit Parikkala

Etelä-Karjalassa on taas jaossa kesätyöseteleitä nuorille

26.1.2022 Uutiset

Kesätyöseteleistä hyötyvät niin työllistyvä nuori kuin työnantaja. Etelä-Karjalassa kesätyöseteleitä on ensi kesäksi jaossa lähes 700 kappaletta. Hakuaika alkaa 1. helmikuuta

Kesätyöseteleitä myönnetään viime vuoden tapaan Imatralla, Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Parikkalassa sekä Lappeenrannassa ja Taipalsaarella.

Setelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Nuorella tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata.

Kuntien lisäksi seteleitä rahoittaa myös OP Etelä-Karjala.

—OP Etelä-Karjala osallistuu kaikkien kampanjassa olevien kuntien setelikampanjoihin kuntien omien panostusten lisäksi, kertoo markkinointiasiantuntija Marko Jylli OP Etelä-Karjalasta.

—OP Etelä-Karjalan tarjoaman kesätyösetelin voi saada vuosina 2005–2007 syntyneet nuoret, joiden asuinpaikkakunta on joku mukana olevista kunnista.

Seteliä haetaan sähköisesti

Imatralla, Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Parikkalassa kuntien omia seteleitä myönnetään vuosina 2002–2008 syntyneille nuorille.  Ruokolahdella seteleistä 10 kappaletta on suunnattu alle 15-vuotiaille ja viisi yli 15-vuotiaille.

Lisäksi jaettavana on OP Etelä-Karjalan seteleitä, joita annetaan 2005–2007 syntyneille nuorille.

Seteleiden jakamisen hoitaa maakunnan pohjoisissa kunnissa Imatran kaupungin Ohjaamo.

Haku alkaa 1. helmikuuta. Linkki sähköiseen hakemukseen lisätään helmikuun alkuun mennessä Imatran kaupungin sivuille.

—Kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv. 0 %) ja se maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä. Nuoren on työllistyttävä kunnassa toimivalle työnantajalle, joka voi olla yritys, yhdistys tai säätiö, ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen Imatran kaupungin Ohjaamosta kertoo.

Kesätyösetelillä tehdyn kesätyöjakson ajankohta on 1.5.–31.8.2022. Työn on kestettävä vähintään kymmenen työpäivää ja työtunteja on oltava vähintään 60. Tunnit voivat jakautua myös pidemmälle aikavälille.

—Nuorelle maksettava palkka on vähintään 450 €/ 60 h. Työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon, Kovalainen kertoo.

Kesätyöseteliä ei voi käyttää kunnan omiin työpaikkoihin. Yksi nuori voi saada enintään yhden setelin, ja yhdelle y-tunnukselle seteleitä myönnetään enintään viisi kappaletta.

Kesätöitä voi etsiä verkon välityksellä

Kesätyöseteleistä on saatu erinomaista palautetta niin työntekijöiltä kuin -antajilta.

—Kesätyöseteli on äärettömän hyvä apu kesätyöllistymiseen. Siitä hyötyy sekä nuori että työnantaja. Nuori saa työkokemusta ja työnantaja lisäkäsiä kesän töihin sekä rahallista tukea palkkakustannuksiin, Kovalainen sanoo.

Tänä keväänä suosittuja kesätyötapahtumia ei valitettavasti voida järjestää kasvokkain. Kesaksiduuniin.fi -sivuilta löytyy kootusti kesätyöpaikkoja Kaakkois-Suomen alueelta sekä vinkkejä työnhakuun.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa ottaa seurantaan @kesaksiduuniin Instagram- ja Facebook-tilit. Tileiltä löytyy paljon hyödyllistä tietoa onnistuneeseen kesätyöhakuun.


Lisätietoja: 

Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi & Parikkala:
Ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen, p. 020 617 7277, iina.kovalainen@imatra.fi
28.2. alkaen ohjaamoneuvoja Johanna Mäkinen p. 040 662 5637, johanna.makinen@imatra.fi  

OP Etelä-Karjala 
Markkinointiasiantuntija Marko Jylli, p.  040 632 5360, marko.jylli@op.fi

Lappeenranta & Taipalsaari: 
Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine, p.040 504 1946, nina.laine@lappeenranta.fi

Faktaa

Nuori, toimi näin:

Työnantaja, toimi näin:

Tänä vuonna setelit jakaantuvat kuntien kesken seuraavasti: