PLA_77197057.jpg
Kiinnitetyt uutiset

Eksote tiedottaa: Vieraile vain terveenä

11.3.2020 11:04

Mediatiedote 11.3.2020

Vieraile vain terveenä

 

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) pyytää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti välttämään flunssaoireiden ilmetessä vierailua sairaaloissa, hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä. Mikäli sairastut hengitystieinfektioon, soita aina ennen päivystykseen tuloa päivystysavun numeroon 116 117.

 

THL on ohjeistanut 9.3.2020 välttämään sairaaloissa, hoitolaitoksissa, palvelukodeissa ja iäkkäiden kotona vierailua sairaana tai jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita. Erityisen tärkeää on välttää vierailuja, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja olet palannut koronaviruksen epidemia-alueelta.

 

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muuta väestöä suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus.

 

THL ohjeistaa lisäksi, ettei edes lievästi sairasta vietäisi kyläilemään isovanhempien luokse tai pyydettäisi heitä hoitamaan sairasta lasta.

 

Koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, kun ihminen yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä. Ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on suuri merkitys virustaudin leviämisen ehkäisemisessä.

 

Jos epäilet läheiselläsi koronavirustartuntaa, kehota tätä soittamaan heti päivystysavun numeroon 116 117 tai ota puhelu itse. Tietoa saa myös valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta numerosta 0295 535 535

 

Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Lähde: https://thl.fi/fi/-/jos-olet-vahaakaan-sairas-soita-mummolle-ala-mene-kaymaan?redirect=%2Ffi%2F

 

 

Lisätietoja:

Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalvelujenjohtaja, tuula.karhula@eksote.fi, p. 040 194 4936

Minna Helle, viestintäasiantuntija, minna.helle@eksote.fi, p. 040 146 3293

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2020