PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Vapaa-aikapalvelut / Kulttuuritoimi / Saaren historia
Palvelut

Kanavankaivajien kaudesta kuntaliitokseen - Saaren historia

Saaren historia julkaistiin helmikuussa 2012. Teoksen on kirjoittanut FM Jaana Juvonen, jonka käsialaa ovat myös Parikkalan historia (1996) ja Uukuniemen historia (2009).                
Kirjan sisältö koostuu kuudesta pääluvusta. Johdantoluku tutustuttaa Saaren alueen historiaan kivikaudesta 1900 – luvun alkuun. Seuraavat luvut käsittelevät itsenäisen seurakunnan ja kunnan perustamisvaiheita ja ensimmäistä vuosikymmentä. Sota-aika vaikutuksineen ja seurauksineen saa oman lukunsa. Kirjan pääpaino on viidennessä luvussa, joka keskittyy sotien jälkeiseen jälleenrakennuksen ja vahvan maatalouspitäjän aikaan aina 1940 – luvulta 1980 – luvun lopulle. Kirjan viimeisessä luvussa perehdytään kunnan tapahtumiin kuntaliitokseen saakka.                       
 

Kanavankaivajien kaudesta kuntaliitokseen- Saaren historia
Kirjaa voi ostaa Parikkalan kunnan kirjastoista aukioloaikoina. Kirjan hinta on 50 €. Kirjoja voidaan toimittaa myös tilauksesta postiennakolla ainoastaan kotimaahan, jolloin hintaan lisätään käsittely- ja postituskulut.  Kirjojen toimittamisesta ulkomaille sovitaan erikseen. Tilaukset ja tiedustelut eeva.paakkinen(at)parikkala.fi tai puh. 044 7811 297.
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2017