PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Ulkoiset palvelut / Eläinlääkäripalvelut
Palvelut

Eläinlääkäripalvelut

Kuntien tehtävänä on järjestää peruseläinlääkäripalvelut virka-aikana sekä eläinlääkäripäivystys hätätapauksia varten ympärivuorokautisesti. Eläinten hoito on maksullista asiakkaille. Yksityiset eläinlääkärit täydentävät kuntien palveluita. Imatran seudun ympäristötoimi huolehtii eläinlääkäripalveluista Parikkalan kunnan alueella. Käytännön työtä tekevät ympäristötoimen palveluksessa olevat viisi kunnaneläinlääkäriä, joista neljä on Parikkalassa.

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Puhelinasiointi

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin puhelinajanvaraus

Lisää tietoa
Puh. +358 20 6174444

Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkärin päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin

Lisää tietoa
Puh. +358 60 016090

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Eläinlääkintähuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765

Imatran seudun ympäristötoimi

Liittyvät palvelut

Eläinlääkäripäivystys

Katso tiedot

Löytöeläinpalvelut

Katso tiedot

Eläinsuojelu

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021