PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Tekniset palvelut / Rakennusvalvonta / Luvan hakeminen
Palvelut

Parikkalan kunnassa on käytössä sähköinen lupakäsittely.
Rakentamisen lupia haetaan LUPAPISTE palvelun kautta.

Lupapiste.fi palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla pankkitunnuksilla, jonka jälkeen luodaan salasana seuraavia käyttökertoja varten. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta tai pankkitunnuksia niin ota yhteyttä rakennusvalvontaan.

Palvelusta valitaan ensin kiinteistö, jolle halutaan rakentaa. Ja tämän jälkeen toimenpide, joka halutaan tehdä. Lupahakemuksen tekijän ei tarvitse tietää mitä rakennusvalvonnan lupaa hanke edellyttää tai mitä liitteitä tarvitaan. Järjestelmä ohjaa eteenpäin kun valintojen avulla kertoo millaisesta hankkeesta on kyse.

Kaikkien kiinteistön omistajien on kirjauduttava hakemukselle tai hakijalla on oltava valtakirja muilta omistajilta. Jos hakijoita on useampi, yksi hakijoista tekee hakemuksen ja kutsuu muut osapuoliksi luvalle. Jokainen hakija ei tee erillistä hakemusta.
Kaikki suunnitelmat ja liitteet tallennetaan vain pdf-muodossa.

Hankkeeseen liittyvien osapuolten (luvanhakija, suunnittelijat) on mahdollista seurata lupapäätöksen etenemistä palvelun kautta. On huomioitava, että luonnostilassa oleva hanke ei näy viranomaiselle. Hanke tulee näkyväksi vasta kun keskusteluun kirjoitettu viesti lähetetään tai hakemus jätetään.

Paperisen lupahakemuksen jättämisestä tulee aina ottaa yhteyttä rakennustarkastajaan. Hakemus avataan ja asiakirjat skannataan Lupapiste -järjestelmään.
 
Poikkeamislupa- ja suunnittelutarveratkaisupäätökset käsitellään paperilla. Lisäohjeita lupien hakemiseen antaa rakennustarkastaja.
 
Rakennusoikeuskyselyihin vastataan LUPAPISTE palvelun kautta neuvontapyyntönä.
Palvelun kautta kysymys ohjautuu oikealle kiinteistölle, jolloin kysymys on yksilöidympi ja vastaus selkeämpi. Näin myös kysyjälle jää asiasta dokumentti.

www.lupapiste.fi


Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021