PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Tekniset palvelut / Jätehuolto / Jäteasema
Palvelut

Jäteasema

Parikkalan Särkisalmella oleva jäteasema ottaa vastaan kotitalouksilta ja loma-asunnoilta peräisin olevat vaaralliset jätteet, elektroniikka- ja sähköromun, romumetallin sekä risut ja puutarhajätteet ilman eri maksua. Muusta jätteestä peritään taksan mukainen jätteenkäsittelymaksu.

Linkit

Särkisalmen jäteasema

Parikkalan Särkisalmella sijaitseva jäteasema.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Jätelaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy

Liittyvät palvelut

Jätehuoltoon liittyminen

Katso tiedot

Jätteiden keräys ja vastaanotto

Katso tiedot

Jätehuollon neuvonta

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021