PLA_77197057.jpg
Etusivu / Kunnanjohtajan blogi / Visit Parikkala (5/2016)

Visit Parikkala! (5/2016)

Taannoin olin erään lehden haastattelussa, joka käsitteli Parikkalan taloudellista tilannetta ja sen kehitysnäkymiä. Vaikka tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, oli mukava todeta kunnan talouden olevan kunnossa ja peruspalvelujen toimivan. Uskon parikkalalaisten olevan tyytyväisiä ja ylpeitä kotikunnastaan.

Valitettavasti tämä positiivinen viesti ei sinällään kanna kauas. Sen vuoksi kunnan näkyvyyden ja matkailun markkinoinnin edistämiseksi on tarkasteltava muitakin ulottuvuuksia, kuten alueen ainutlaatuista valtakunnan rajaan liittyvää historiaa, poikkeuksellista luontoa ja ilmastoa Saimaa-Laatokan välisellä kannaksella, kesäisiä tapahtumia ja vieraanvaraista palvelutarjontaa, joita kaikkia pyritään Visit Parikkala -esitteen avulla valottamaan ja tarjoamaan eri tarpeista ja vieläpä eri vuodenaikoihin sopivina elämyksinä.

Vaikka Parikkalaa ei suunnittelisi loman varsinaiseksi vierailukohteeksi, kannattaa 6-tieltä pysähtyä hetkeksi ja poiketa muutamaksi tunniksi, mikä yleensä sopii loman kiireettömään luonteeseen. Itse tänne pari vuotta sitten muuttaneena ja kuntaan heti ihastuneena mainitsen muutaman kohteen, joissa vähintään kannattaa käväistä täälläpäin liikkuessaan.

Ensimmäisenä tulee mieleen Patsaspuisto, joka on kansainvälisestikin harvinainen sekä taiteen osalta poikkeuksellisen hieno tutustumiskohde. Luontokohteista ehkä tunnetuin Siikalahti on samoin hyvien kulkuyhteyksien varressa ja sopii perhekohteeksi erityisesti keväällä ja alkukesästä. Pyhäjärvi ja sen eteläosaan sijoittuva Papinniemi on maisemallisesti kaunis ja palvelutarjonnaltaan varsin hyvätasoinen, ja kohteeseen kannattaa heittää hieman pidempikin reissu. Virkeät kesäteatterit sopivat muillekin kuin kulttuurinälkäisille. Kunnan keskustaajama Simpelejärven rannalla on kuin tarjolla palvelujen äärellä täyttämään ne odotukset, joita sekä matkailijoilla ja kesäpaikkalaisilla luonnollisesti on.

Tervetuloa tutustumaan ja viihtymään iloisten karjalaisten parissa!

 

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja  

 

 

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021