PLA_77197057.jpg
Etusivu / Kunnanjohtajan blogi / Kesäterveiset (6/2016)

 

2015 kesäkuva.jpg

Kesäterveiset! (6/2017)

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Lauantaina 4.6. jätämme hyvästit menneelle lukuvuodelle, kun koulujen kesälomat alkavat pitkällisen ahertamisen päättyessä. Paljon on opittu ja uusia taitoja kerrytetty, ja paljon jäi uutta opittavaa elämää. Toivottavasti jokainen on kokenut onnistumisen tunteita ja voi olla ylpeä suorituksestaan. Ensi vuonna tehdään töitä uudella innolla ja määrätietoisesti uusien opetussuunnitelmien mukaisesti.

Onnittelut peruskoulun päättäville, kevään ylioppilaille ja ammatillisista tai muista oppilaitoksista valmistuville nuorille. Päätösjuhlallisuuksien jälkeen muistelette menneitä vuosia, erityisesti kavereita ja opettajia, sekä kiitollisena että haikeudella. Siirrytte nyt elämässä uuteen vaiheeseen ja otatte elämästänne yhä suuremman vastuun.

Kesä on levon ja rentoutumisen aikaa. Usein me vanhemmat porrastamme lomat tai tukeudumme isovanhempiin tai ystäväperheisiin lomakauden alkaessa ennen kuin ehdimme toteuttamaan perheen yhteisiä suunnitelmia. Vaikka matkustaminen, vieraiden kulttuurien, kielten ja ihmisten kohtaaminen on antoisaa, on paluu kotiin ja kotiseudulle aina yhtä sykähdyttävää. Vieraissa hyvä, kotona paras. Välttämättä ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Parikkalassa ja lähialueilla on paljon nähtävää.

Kunta on myös kesällä meitä kuntalaisia ja lomalaisia varten. Peruspalvelut toimivat ja kaikkien hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan. Kunnan netti- ja Visit Parikkala -sivuilta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kulttuuria, liikuntaa vai molempia! Lomalla auringon paiste, valoisat yöt ja luonnon kauneus tarjoavat kesän arvokkaita elämyksiä myös itsessään, kun maltamme hellittää hetkeksi arjen aikatauluistamme.

Minulle heinäkuussa koittava loma on irtautumista arjen kiireistä ja työstä, olemista ja elämistä läheisten ihmisten parissa, mökkeilyä ja ehkä myös lomamatka. Kukin viettäköön kesää ja lomaa omalla tavallaan. Toivotan kaikille oikein hyvää kesää ja lomaa!

 

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021