PLA_77197057.jpg
Etusivu / Koulut / Saaren koulu / Ajankohtaista sekä mennyttä ja tulevaa

AJANKOHTAISTA SEKÄ MENNYTTÄ JA TULEVAA

 Aapiskukko.jpeg
Aapiskukko auringon paisteessa 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Oman koulun koululaisten yleisurheilukilpailut pidettiin tiistaina 28.8.2018.


Kolmiottelussa1.-2.-luokkalaisten tyttöjen sarjan kolme eniten pisteitä saanutta oppilasta olivat 1. Hertta Tiainen 2. Eevi Paajanen ja 3. Adele Parhiala. Vastaavassa poikien sarjassa järjestys oli 1. Eirik Kosonen 2. Nuutti tynkkynen ja 3. Topi Pekonen.

Isommat oppilaat kisasivat viisiottelussa. Niissä sijoituttiin seuraavasti: tytöt 3.-4. luokka 1. Neea Siitonen 2.Aada Ratilainen ja 3. Elsa Pirhonen. Poikien vastaavassa sarjassa: 1. Eemeli Malinen 2. Eetu Ratilainen ja 3. Arttu Kokkonen.

5.-6.-luokkalisten tyttöjen mitalikolmikko oli 1. Jemina Naukkarinen 2. Sara Aidanjuuri ja 3. Anni Pellikka. Poikien sarjassa vastaavasti 1. Verneri Valkeapää jakoi voiton samoilla pisteillä Joona Ratilaisen kanssa. Kolmas oli Joonas Toivanen.

Lisäksi juostiin 1.-2.-luokkalaisten kilpailuna 300 metriä. Siinä mitalikolmikot olivat tytöillä 1. Ida Malinen 2. Hertta Tiainen ja 3. Adele Parhiala, ja pojilla 1. Topi Pekonen 2. Eirik Kosonen ja 3. Veeti Toivanen sekä Aapo Ratilainen.

Isommilla matkana oli 600 metriä. Niissä sijoitukset olivat seuraavat: 

3.-4. luokka tytöt: 1. Aada Ratilainen 2. Vilma Valkeapää ja 3. Neea Siitonen. Pojat 3.-4. luokka: 1. Eemeli Malinen 2. Arttu Kokkonen ja 3. Eetu Ratilainen. Tytöt 5.-6. luokka: 1. Aada Kuikka 2. Sara Aidanjuuri ja 3. Anni Pellikka. Pojat 5.-6. luokka: Joona Ratilainen 2. Tuukka Tynkkynen ja 3. Vlad Mikhailov.4.9.2018, on Harjulinnan kentällä kunnan koululaisten yleisurheilukilpailut, minne lähtevät omissa kisoissa parhaiten menestyneet. Sinnekin huoltajat ovat tervetulleita kannustamaan kisailijoita.Vanhempainilta järjestettiin torstaina 30.8.2018.Paikalla oli koulun henkilökunnan lisäksi esikoulun henkilöstö sekä Linja-Karjalan edustajana Janne Sairanen sekä kunnan puolelta kuljetuksista vastaava opettaja Pekka Pesonen Kirjolan koululta. He kertoivat kuljetusten järjestelyistä.

Koulukuraattori Mervi Auvinen kertoi mm. sosiaalisen median hyödyistä ja haitoista nuoren elämässä.

 

2.10.2018 Ilkka Tiainen kävi koululla kertomassa petoeläimistä. Hän näytti videoita eläinten jäljistä lumella ja kertoi niiden yleisyydestä ja käyttäytymisestä.

3.10.2018 vierailimme koko koulun, myös eskarit, voimin Niukkalassa. Tutustuimme Suurtuvan tilalla lampaidenhoitoon. Maaret Berg-Tynkkynen ja Jarno Tynkkynen esittelivät tilansa toimintaa ja lampaita.

Rajapirtillä Uukuniemen erämiesten metsästäjät opastivat riistaeläimien tunnistamisesta ja kestävän kehityksen mukaisesta riistanhoidosta.

Lisäksi paikalla oli myös Rajavartiolaitoksen partio kertomassa omasta työstään. Keli oli syksyisen viileä ja paikoin sateinenkin, mutta mielenkiintoiset aiheet ja koulusta jalkautuminen vaikuttivat voittavan kylmän.

18.10.2018 koululla vietettiin Turvallisuus, terveys ja hyvinvointipäivää. Paikalla oli oppilaita ja henkilökuntaa opastamassa ja neuvomassa asiantuntijoita Palo- ja pelastuslaitokselta, Eksotelta koulunterveydenhoitaja, koulukuraattori ja päihteettömyyskasvattaja. Lisäksi mukana oli myös kouluttajia SPR:n paikallisjaostosta.

Oppilaiden koulupäivän päätyttyä henkilökunta sai vielä syvällisempää opastusta aiheista.

7.11.2018 koulun kuudesluokkalaiset osallistuivat Lappeenrannassa Yrityskyläpäivään. Päivä oli onnistunut, ja oppilaat toimivat tehtävissään innostuneesti ja onnistuneesti.


9.11.2018 koululla oli osallistumassa Pekka Laukkarinen & Duo. Musiikki innosti lapsia laulamaan ja liikkumaan.

Keskiviikkona 28.11.2018 oli koululla kodin ja koulun yhteinen päivä. Huoltajat toimivat yhdessä lasten kanssa askartelun ja liikunnan parissa. Vanhempaintoimikunta järjesti paikalla puffetin ja arpajaislipukkeita myytiin kuusijuhlissa oleviin arpajaisiin.

Koulun kuusijuhla oli keskiviikkona 19.12.2018. Paikalla oli totutusti paljon ihmisiä. Illan esityksissä oli kuvaelmaa, soittoa, laulua, tanssia ja näytelmäkin.  Katsomossa oli oltu jo ainakin 15 vuotta, eikä samoja esityksiä vielä ole ollut.  Jatkoa seuraa vuoden päästä, ja saa nähdä, vieläkö uutta keksitään.

22.12.2018 oli koululla lukukauden päättäjäiset. Sen kunniaksi söimme riisipuuroa ja oppilaat saivat välitodistukset.

 

Uusi lukukausi alkoi 7.1.2019 talvisissa merkeissä.

 

Torstaina 14.2.2019 pidettiin koululle hiihtokilpailut. Sarjojen nopeimmat olivat:

1.2.-luokan tytöt: 1.Hertta 2.Eevi 3.Ida

1.2.-luokan pojat: 1.Onni 2. Olavi 3.Veeti

3.-4.-luokan tytöt: Jade 2.Sanni 3.Aada

3.-4.-luokan pojat: 1.Arttu 2.Eemeli 3.Jonne

5.-6.-luokan tytöt: 1.Enni 2.Sara 3.Aada

5.-6.-luokan pojat: 1.Verneri 2. Joona 3.Kaapo

Tiistaina 19.2.2019 oli Parikkalan koululaisten hiihtokilpailut Liksalla. Koulun oppilaista mitaleille ylsivät 1. luokan tyttöjen sarjassa Venla, joka voitti sarjansa. Toisen luokan tyttöjen sarjan voitti Ida, ja toiseksi tuli Hertta. Viidennen luokan tyttöjen sarjan voitti Enni, ja Sara tuli toiseksi.

Poikien toisen luokan sarjassa Olavi tuli kolmanneksi, kolmannen luokan poikien sarjassa Arttu tuli toiseksi, neljännen luokan poikien sarjan voitti Eemeli, ja viidennen luokan poikien sarjassa Vlad tuli toiseksi.

 

Kevätlukukauden aikana 1.-2.-luokkalaiset vierailivat kirjastossa lukemassa lukukoiralla. Maaliskuun puolivälissä teimme hiihtoretken Kirjavalan maisemissa. Samalla viikolla Merja Luukkonen & co kävi esittämässä nukketeatterinäytelmän nimeltä Pieni on paljon.

Maaliskuu oli muutenkin kulttuuripainotteinen, sillä Koulukino kävi esittämässä elokuvan Ailo, ja viimeisellä viikolla Rattikon tanssiteatterin tanssija kävi esittämässä esityksen Vihreä portti.

Maaliskuun lopussa alkoi myös uimaopetus, jonka veti tänä vuonna Marjaanan-opettaja. Jokaisella luokalla oli kolme kaksoistuntia. On ilo huomata, että kaikki koulun oppilaat osaavat uida. Toukokuun alussa Jari Venhovaara järjesti oppilaille vielä Vesisankari-koulutuksen.

Huhtikuun puolivälissä koululla kävi Unicefin edustaja Jani Lyden kävi kertomassa kestävästä kehityksestä ja lapsen oikeuksista, varsinkin kehittyvissä maissa.

Huhtikuun lopussa Musiikkiopiston oppilaat kävivät Irman Pylsyn johdolla esittämässä taitojaan sekä markkinoimassa opinahjoaan koulun oppilaille soittoharrastuksen paikaksi.

Toukokuun puolivälissä 3.-4-luokkalaiset kävivät kotiseutukierroksella, ja samalla viikolla saman luokan oppilaita opastettiin Etelä-Karjalan Metsänhoitoyhdistyksen Parikkalan toimipisteen edustajan Anna-Mari Syrjäläisen toimesta linnunpöntön kokoamisessa ja oikeassa sijoittamisessa.

Tiistaina 14.5.2019 oli Kodin ja koulun ilta. Paikalla oli paljon lapsia ja heidän vanhempiaan. Illan aikana siivottiin koulun ympäristöä ja pelattiin pelejä sekä leikittiin. Vanhempaintoimikunta oli paikalla buffetin pidossa. Illan päätteeksi vanhempaintoimikunta lahjoitti oppilaiden virkistystoimintaan toiminnallaan hankitut 500 euroa.

 

           

 

1.6.2018 oli viimeiset oppitunnit, ja Kirjolaan lähtevät kuudesluokkalaiset näyttivät, kuinka hyvin he ovat oppineet pesäpallon jaloja taitoja.


Tiistaina 29.5.2018 teimme koulun kevätretken Joutsenon Angry birds - ja Atreenalin-puistoihin. Ilma suosi retkeilijöitä, ja matkalaiset näyttivät nauttivan olostaan. Puistojen vaihdon välissä kävimme syömässä Aino-ravintolassa.

Keskiviikkona 16.5.2018 oli koululla  kodin ja koulun ilta pelien ja leikkien merkeissä. Paikalla oli mukavasti oppilaita ja heidän vanhempiaan, mutta enemmänkin olisi voinut olla. Kiitos teille, jotka olitte lähteneet mukaan.

Aluksi huoltajille tuli tietoa kevätretkestä, joka suuntautuu lukuvuoden viimeisellä viikolla Rauhan alueella sijaitseviin Angry birds - ja Atreenaliin -puistoihin. Hanna kertoi oppilaskunnan osallisuudesta kohteiden suunnan valintaan, ja Nita itse kohteiden valinnasta ja niiden toiminnasta. Hän opasti myös vanhempia lupien täyttämiseen.

Ilta kului mukavasti jalkapallo-ottelussa, joka päättyi sopuisasti 3-3. Purkkista leikittiin Hannan johdolla, ja mukavaa näytti olevan. Vanhempaintoimikuntalaiset olivat kevätkiireistään huolimatta ehtineet ja viitsineet taikoa myyntiin suolaista ja makeaa ja erityisesti juoma teki hyvin kauppansa.

Vanhempaintoimikunta lahjoitti samalla koululaisille keräämäänsä rahaa 300 euroa koulun kevätretkelle. Kiitos siitä teille!

22.3.2018 osa koulun oppilaista oli pilkkiretkellä, ja kalojakin nousi jäällä aika paljon. Kiitos apujoukkona olleille äideille ja iseille, mummoille ja papoille, kummeille ja tutuille ja Merville. Oli oikein mukava tapahtuma.

Loput oppilaista oli hiihtoretkellä, ja vaikka välillä lunta satoi aika sakeastikin, kaikki jaksoivat hiihtää hienosti.

Viikoilla 7 ja 8 hiihdettiin kilpaa. Ensin oman koulun oppilaat kisailivat omissa ikäsarjoissaan, ja seuraavalla viikolla osa oppilaista lähti kisailemaan Kirjolan koululaisten kanssa.

Laskiaistiistaina vietimme ulkoilupäivää ystävänpäivän merkeissä. Oppilailla oli mahdollisuus valita tekemistä luistimilla, mäenlaskussa tai ampumahiihdossa. Ensimmäinen valinta toteutui ennen ruokailua, ja ruokailun jälkeen oppilaat menivät toisen valintansa harrastamiseen. Aika monta iloista naamaa näkyi tuona päivänä.


KUUSIJUHLAA vietettiin tiistaina 19.12.2017. Tilaisuudessa oli jälleen paikalla runsaasti yleisöä isovanhemmista, tädeistä ja sedistä perheen pienimpiin sisaruksiin. Ohjelmia oli harjoiteltu ja mukavistahan oppilaat onnistuivat jälleen osissaan ja tekemisissään.

Tiistaina 5.12.2017 vietimme koululla Suomen 100-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa oli tietokilpailu aiheeseen liittyvin kysymyksin, oppilaiden esityksiä, yhteislauluja, stipendien jakoa, joista saamme kiittää Taito Tuunasta ja Saaren Urheilijoita. Lopuksi oli disko. Liikkuvalta vaikuttaa Suomen tulevaisuus.

 

Keskiviikkoiltana 22.11.2017 oli  kodin ja koulun yhteinen ilta. Mahdollisuus oli osallistua itsenäisyyspäivä- ja jouluaiheisiin askarteluihin, laserammuntaan ja sisäjalkapallon peluuseen.

Paikalla oli myös vanhempaintoimikunnan järjestämä buffet, jossa oli myynnissä maistuvia herkkuja. Kauppa kävi hyvin ja myynnin tuotto menee oppilaiden virkistäytymiseen.

Tilaisuuteen osallistui oppilaita huoltajineen runsaasti, ja ilmeistä päätellen paikalla viihdyttiin hyvin.

 

Torstaina 7.9.-17 vierailimme tutustumassa maamme kansallismaisemaan Punkaharjuun ja metsämuseo Lustoon. Kuulimme aiheesta Tikusta asiaa, missä meillä kerrottiin mm. puun vuosirenkaiden tutkimisesta ja puiden iän avulla tehtävästä ilmastoselvityksistä.

Pienimmällä oli paja, jossa he pääsivät käyttämään puukkoa ja kirvestäkin ja sytyttämään nuotion. Kaikki tutustuivat myös museon näyttelyihin opastetulla kierroksella sekä metsälajipuistoon.

 

30.8.-17, koulun 4.-6.-luokkalaiset olivat luontoretkellä, jonka kruunasi kesäinen sää. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Hiitolanjoki-Haarikko-alue on valittu yhdeksi Suomen luontohelmikohteeksi. Rautjärven, Parikkalan ja Ruokolahden alakoululaisista vanhimmat tutustuivat tähän hienoon kohteeseen luontoaiheisessa koululaistapahtumassa. Tarkoituksena oli tarjota lapsille iloinen ja mukava tapahtuma kauniissa Kangaskosken maisemissa, mikä onnistui erinomaisesti.Tapahtuman järjesti Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala.

 

Tiistaina 29.8.-17 oli koululla vanhempainilta. Paikalle oli päässyt kiitettävästi huoltajia, jotka osallistuivat aktiivisesti käynnissä olevan lukuvuoden ideointiin.Koulun yleisurheilukilpailut käytiin aurinkoisena lauantaina 3.9.2016 moniotteluina. 1.-2.-luokan oppilailla lajeina oli 40 metrin juoksu, pallonheitto ja pituushyppy. 3.-4.- ja 5.-6.-luokkalaisilla kilpailivat viisiottelussa, joissa lajeina oli 60 metriä, pituus- ja korkeushypyt, kuulantyöntö ja pallonheitto. Lisäksi oppilailla oli mahdollisuus kisailla pidemmillä juoksumatkoilla. 1.-2.-luokkalaisilla matka oli 300 metriä. 3.-4.-luokkalaiset juoksivat 400 metriä, ja vanhimmat 600 metriä.


Keskiviikkona 7.9.2016 Harjulinnassa pidettiin Parikkalan alakoululaisten yleisurheilukilpailut kolmiotteluna. Tuloksia niistä kisoista tulee kunnan kotisivuille.

Keskiviikkona, 14.9.2016, kävimme kulttuuriopinnoille Savonlinnassa. Tutustuimme Olavinlinnaan ja Riihisaaren maakuntamuseoon sekä museolaiva Mikkoon. Paluumatkalla Hanna-opettaja kertoi Runebergin kummun historiasta ja kävimme katsomassa paikkaa lähempää. Kaunis syysilma kruunasi retken onnistumisen.

10.10.2016 alkaneella viikolla meillä oli teemaviikko aiheena Ennen vanhaan. Viikko alkoi Pelastautumispäivällä. Tiistaina 11.10.-16 meillä oli Ruskaretki Kirjavalan ympäristössä. Tutustuimme Pekosen tilan riiheen ja aittaan sekä navettaan, juoksuhautoihin, Saukkosen ateljeehen ja Erämajaan.

Keskiviikkona kävimme kirjastolla tutustumassa vanhan ajan näyttelyyn. Siellä oli mm. Parikkalan Sanomien lehtien vuodelta 1917.

Torstaina ja perjantaina koululla oli vanhojen tavaroiden näyttely, ja lääninrovasti Erkki Lemetyinen kävi pitämässä vanhan ajan päivähartauden. Maanantaina 19.12.2016 oli koululla kuusijuhla. Paikalla oli yli 200 henkilöä koululaiset mukaan lukien.

Talvi oli ulkoliikunnan kannalta hyvin kaksijakoinen; luistinrata oli luisteltavassa kunnossa lähes koko ajan hiihtolomalle asti, mutta lunta oli hyvin niukasti, mikä rajoitti hiihtoharrastusta. Hiihtokilpailuja emme järjestäneet. Sen sijaan koululla oli talviliikuntapäivä luistelun, mäenlaskun, pihaleikkien ja hiihtoretken merkeissä.

27.4.2017 koululla oli vierailemassa Norppalähettiläät. He kertoivat oppilaille Saimaalla elävän uhanalaisen eläimen vuoden kierrosta ja elämästä muutenkin.

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2019