PLA_77197057.jpg
Etusivu / Asuntopalvelut / Tervetuloa asukkaaksi / Muuttaminen

Vuokrasopimus

Asuinhuoneiston vuokrasopimus tehdään kirjallisena joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi.

Vakuusmaksu (vuokravakuus)

Vuokravakuus peritään kaikista uusista vuokrasuhteista. Maksamatta jäänyt vakuus on riittävä peruste vuokrasopimuksen purkamiselle. Vuokravakuuden suuruus on yleensä yhden kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vaihtoehdot vakuuden muodoksi ovat rahavakuuden maksaminen suoraan vuokranantajan ilmoittamalle pankkitilille tai sosiaalitoimen maksusitoumus. Kuitti maksetusta vakuudesta tai päätös sosiaalitoimen maksusitoumuksesta tulee esittää viimeistään vuokrasopimuksen allekirjoituksen ja/tai avainten luovuttamisen yhteydessä.

Vakuusmaksu palautetaan noin kahden viikon kuluessa, kun asunto on tyhjä ja siivottu, irtainvarasto on tyhjennetty, kaikki avaimet on palautettu, asunnossa ei ole normaalista kulumisesta poikkeavaa korjattavaa ja kaikki vuokrat ja muut maksut on hoidettu.

Jos vakuus ei ole riittävä vuokralaisen aiheuttamien vahinkojen kattamiseen, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa vuokralaiselta loputkin vahingosta aiheutuneet kustannukset.

Vuokranmaksu

Vuokranmaksua varten lähetetään vuokralaskut, jotka on maksettava aina viitenumeroa käyttäen. Vuokra on maksettava joka kuukauden 5. päivä etukäteen.

Vuokranmaksusta on tärkeä huolehtia ajallaan.

Mikäli vuokranmaksu viivästyy, alkaa kertymään viivästyskorkoa. Lähetämme maksukehotuksen, johon lisätään huomautusmaksu. Jos vuokranmaksu edelleen viivästyy, siirtyy asia perintään. Vuokrasopimus voidaan purkaa maksamattomien vuokrien vuoksi.

Maksuvaikeuksissa kannattaa ottaa yhteyttä asuntotoimistoon ja sopia, miten tilanteessa kannattaa toimia.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus ja postinohjaus uuteen osoitteeseen kannattaa tehdä ajoissa. Ne voi tehdä joko verkossa www.muuttoilmoitus.fi tai puhelimella ma-pe klo 8-16 (pvm/mpm) 0295 535 535 tai lomakkeella, joita saat posteista tai maistraatista.

Sähkösopimus

Asukas tekee itse sähkösopimuksen valitsemansa sähköyhtiön kanssa. Paikallinen sähköyhtiö on Parikkalan Valo Oy, www.parikkalanvalo.fi, puh. 05 43901.

Vuokranantaja ilmoittaa Parikkalan Valolle asukasmuutoksista.

Muuttajan muistilista:

- tee muuttoilmoitus

- tee osoitteenmuutokset

- tee sähkösopimus

- ota kotivakuutus irtaimistolle

- tarkista Kelalta, voitko saada asumistukea

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021